Charles Dickens 200 anys del seu naixement.

 El 7 de febrer de 1812 va nèixer Charles Dickens, un dels grans autors de la literatura universal.

Creador de clàssics com Oliver Twist, Grans esperances , David Copperfield entre d’altres, l’obra de Dickens continua despertant interès.

Durant tot un any es realitzaran arreu del món exposicions, obres de teatre i molts homenatges dedicats a l’autor.

Londres serà  sense cap mena de dubtes, la ciutat que més actes acollirà però  Barcelona també vol sumar-se al bicentenari del naixement de Dickens amb una exposició  a l’Fnac de plaça de Catalunya amb les portades de les seves novel·les 

Peter Ackroyd és l’autor de la biografia Dickens. El observador solitario que ara recupera l’editorial Edhasa. Més de 700 pàgines de biografia on coneixerem detalls de la seva vida i de l’èxit  que ja va viure com a escriptor en vida.

Per un altre banda l’editorial Alfaguara recupera la novel•la El último Dickens, de Matthew Pearl.
A L’ultim Dickens/ El último Dickens, Pearl ambienta la novel•la a l’anglaterra victoriana oferint una bona descripció de l’època on també descriu el Boston de finals del segle XIX i l’India colonial. Charles Dickens va morir sense poder donar punt final a la seva novel•la The Mystery of Edwin Drood. Només la Reina Victòria hauria conegut el final,en boca del propi Dickens.
Corre l’any 1870. Quan la notícia de la mort sobtada de Charles Dickens arriba a l’oficina dels seus editors americans, Fields & Osgood, un dels socis, James Osgood, envia el seu empleat de confiança, Daniel Sand, a esperar l’arribada de la novel•la inacabada de Dickens. Però el manuscrit no arriba mai i el cos sense vida de Daniel Sand és descobert al moll de la ciutat Osgood es veurà abocat a una recerca transatlàntica per trobar la novel•la que creu que salvarà el seu negoci venerable i ajudarà a desemmascarar l’assassí d’en Daniel.
Pearl recrea la vida i la mort de l’escriptor, i dóna vida a una trama policíaca amb tres asassinats en tres continents diferents i on també es fa ressò d’altres temes com el tràfic d’opi, el negoci editorial i la pirateria de llibres. El club Dante i L’ombra de Poe (Columna/Alfaguara) són els altres títols publicast per l’autor nord-americà