La sèrie de televisió es basa en les novel·les del rei del misteri i el terror.

‘Castle Rock’  forma part de l’univers creat per Stephen King que va utilitzar per primera vegada amb la novel·la ‘La zona muerta’ l’any 1979.  Però el nom d’aquesta població fictícia inspirada en la novel·la ‘El senyor de les mosques’ de William Goldin, es habitual en altres obres de l’autor com “La mitad oscura”, “Cujo” o “El cuerpo”.

Movistar + estrena la primera temporada, de 10 capítols,  de la sèrie ‘Castle rock’ sota la producció del conegut J.J. Abraham amb guió del mateix King. Sam Shaw i Dustin Thomason ha estat els creador de la sèrie de televisió.

La sèrie, ubicada al fictici poble de Castle Rock,  entrellaça personatges i temes habituals de les novel·les de Stephen King, amb un repartiment que compta amb destacats actors i actrius que ja han participat en anteriors adaptació cinematogràfiques de les seves novel·les com Sissy Spacek o Bill Skarsgard a més d’André Holland, Melanie Lynskey,  Jane Levy Scott Glenn.

En el primer capítol una misteriosa trucada des de la presó Shawshank de Castle Rock (Maine) porta de tornada a Henry Deaver (André Holland) al lloc que el va veure créixer. Encara turmentat pels fantasmes del seu passat, Deaver és un advocat defensor especialitzat en penes de mort al que recorren per tractar amb un inquietant reclús, trobat sol en un apartat racó del centre. Els fets recentment ocorreguts entorn de la presó obren la caixa de Pandora d’una successió de misteris que ho contaminarà tot i a tots al poble de Castle Rock.

No és la primera vegada que les novel·les de Stephen King s’adapten a la televisió i en els darrers anys hem pogut veure  ‘La cúpula’, ‘La niebla’, ‘22/11/63’,  ‘La zona muerta’ o ‘Mr. Mercedes’.

La sèrie ja ha estat renovada per a una segona temporada.