El sisè Memorial Pere Rodeja també ha guardonat a Rosana Lluch responsable de la llibreria Llorens Llibres, de Vilanova i la Geltrú.

Xavier Gafarot ha treballat a diferents mitjans de comunicació i actualment és el director de premsa del Grup 62 cap de premsa de Grup 62 que agrupa els segells Proa, Edicions 62, Columna, Empúries i Pòrtic.

Xavier Gafarot s’ha mostrat ‘“Gratament sorprès per aquest premi a una feina que acostuma a quedar-se entre bastidors”. Gafarot ha volgut compartir el premi amb tots els companys i companyes d’ofici ”que portem a terme una tasca de difusió cultural, amb la qual, malgrat no sempre disposar de les eines i els recursos desitjables,  aconseguim fer d’enllaç entre els autors i els seus llibres amb els lectors, els llibreters i els mitjans de comunicació: una funció de pont que ja ha esdevingut imprescindible en el món del llibre.”

Des de 1997 es dedica a la comunicació cultural en l’àmbit editorial. Ha estat responsable de comunicació de Destino i Enciclopèdia Catalana. Actualment és el director de premsa del Grup62 que agrupa els segells Proa, Edicions 62, Columna, Empúries i Pòrtic.

En els últims anys s’ha resposabilitzat de la comunicació de les obres d’autors com Jaume Cabré, Carme Riera, Joan Margarit, Joan Francesc Mira, Rafel Nadal, Xavier Bosch, Màrius Serra, Vicenç Pagès Jordà, Ramon Solsona, Pep Coll, Sebastià Alzamora, Joan-Lluís Lluís, Mathias Enard, Jo Nesbo, John Irving o Yuval Noah Harari, entre molts d’altres.

El Premi Memorial Pere Rodeja, en homenatge al llibreter gironí Pere Rodeja i Ponsatí vol estimular els llibreters de Catalunya en la seva dedicació d’activadors culturals i difusors de la llengua i la literatura catalanes i distingir la tasca d’una persona o entitat que destaca per la divulgació per la seva atenció, disposició i suport envers les activitats que els llibreters duen a terme i la seva difusió.