El 23 de setembre la plataforma estrena la pel·lícula amb l’actriu Ana de Armas en el paper de Monroe.

Joyce Carol Oates és una reconegudíssima escriptora de novel·la negra. L’any 2000 publicava la novel·la “Blonde”, una biografia sobre la vida de Marilyn Moroe. Oates es va inspirar en una fotografia de l’actriu quan amb quinze anys es presentava a Califòrnia a un concurs de bellesa.

En una entrevista a Vanity Fair, l’escriptora se sent satisfeta de l’adaptació de la seva novel·la “Andrew va dirigir tan bé a Ana de Armas es que realment es va transformar en Marilyn. Mai vaig pensar que un director masculí pogués submergir-se tan bé en un cervell femení.”
Oates també recorda que “És una novel·la molt llarga amb una estructura narrativa complexa, però va aconseguir ser fidel centrant-se en uns certs períodes significatius de la vida de Marilyn Monroe i va trobar la manera de crear una obra íntima que forma part del seu propi univers”.

La novel·la “Blonde” es va publicar l’any 2000 i l’editorial Alfaguara va publicar-la en castellà l’any 2021. Es tracta d’una obra extensa que ofereix un repàs per la biografia de Norma Jeane Mortenson, coneguda com a Marilyn Monroe, des dels seus inicis cinematogràfics fins a la seva mort l’any 1962 a causa d’una sobredosi de barbitúrics.
“Blonde” explora la vida pública i privada de Marilyn Monroe i Norma Jeane Mortenson on deixa de manifest el seu jo públic i privat.

“Blonde”,  ja va ser adaptada en una minisèrie per part de la CBS l’any 2001 amb l’actriu Poppy Montgomery en el paper de Monroe, però l’adaptació no va aconseguir en ressò suficient.

‘Blonde’, protagonizada per Ana de Armas, Adrien Brody, Bobby Cannavale, Xavier Samuel i Julianne Nicholson arriba a Netflix el 23 de setembre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here