Barcelona acull una nova edició del Saló del Manga

L’èxit del Saló ha provocat que pràcticament ja no hi quedin entrades disponibles

salo-del-manga-de-barcelonaEl XXI Saló del Manga de Barcelona se celebrarà entre el 29 d’octubre i l’1 de novembre a Fira Barcelona Montjuïc que per quart any consecutiu augmenta el seu espai expositiu, aconseguint un nou rècord en la seva història: un total de 60.000 metres quadrats (10.000 més que l’any anterior).

A més, també augmenta el nombre d’activitats i expositors en aquesta edició que comptarà amb   la presència de la mangaka Io Sakisaka, autora coneguda pels manga Strobe Edge i Aoha Ride; Inio Asano, autor de Solanin; Tetsuya Tashiro, autor de Akame ga kill!. També hi haurà Florent Maudoux i Sourya, responsables de la trilogia Rojo.

Cal destacar la presència de les autores de manga espanyol Aurora García i Diana Fernández, més conegudes com Studio Kôsen. El Saló del Manga també comptarà amb la participació de Norihiro Hayashida i Tadayoshi Yamamuro, responsables de la pel·lícula d’animació Dragon Ball Z La resurrección de “F”, i Yôsuke Asama, productor de Caballeros del Zodíaco: La leyenda del santuario. Per parlar-nos del 70 aniversari del bombardeig d’Hiroshima vindrà Tadayoshi Yamamuro, supervivent d’aquell succés. L’apartat musical estarà cobert per la banda de J-Pop Tancobuchin; el conjunt de musical tradicional Wa League; el grup de pop japonès Loverin Tamburin i la idol espanyola Yami Tabby.

EXPOSICIONS, ACTUACIONS, GASTRONOMIA
El Palau 1 estarà dedicat a la gastronomia japonesa, amb els estands de restauració i el taller de cuina japonesa, i un megaespai de videojocs de Nintendo amb motiu del 30 aniversari de Super Mario Bros en la qual es podran veure de prop esbossos originals.
D’altra banda, la planta baixa del Palau 2 acollirà els expositors, el taller de manga, la zona infantil i exposicions.
La planta superior del Palau 2, acollirà l’espai L’Esperit del Japó. El Palau 4 acollirà la sala de projeccions, exposicions, tallers de jocs japonesos, espais per cosplayers i altres activitats.
La Plaça Univers acollirà l’escenari, on tindran lloc els concursos de Cosplay, l’Anime Song Contest, exhibicions de balls asiàtics i actuacions musicals. També hi haurà diversos espais de photocall perquè els cosplayers es puguin fotografiar.

El XXI Saló del Manga de Barcelona compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, ​​de la Fundació Japó, del Consolat General del Japó a Barcelona, ​​de l’Agència Catalana de la Joventut i de l’agència de viatges Viatjant pel Japó. També col·laboren Casa Àsia i Cine Àsia.