Barcelona acollirà al novembre un festival dedicat als gèneres fantàstics

El festival estarà comissariat per l’escriptor i periodista Ricard Ruiz Garzón i se celebrà del  3 al 7 de novembre a Fabra i Coats

La ciutat de Barcelona compta amb un gran festival de novel·la negra  amb la BCNegra i un dedicat a la novel·la històrica , però a partir de novembre comptarà amb 42, dedicat als gèneres fantàstics.

El nom de 42, no és casualitat i els organitzadors asseguren que es tracta d’u nombre ple de significats en els gèneres fantàstics.

El festival acollirà centenaris com el d’Stanislaw Lem i la paraula ‘robot’; homenatjarà Víctor Nubla, Domingo Santos, Ana María Matute, Ofèlia Dracs i Douglas Adams, entre d’altres; premiarà les millors obres publicades l’any anterior; i comptarà amb un programa extens de xerrades, presentacions, entrevistes, tallers, recitals i exposicions.

De moment  un centenar d’autores i autors del gènere procedents d’arreu del món han confirmat ja la seva assistència com Albert Sánchez Piñol, Elia Barceló, Adrian Tchaikovsky i Elisabetta Gnone.

El programa del primer festival 42 girarà  al voltant de l’atenció als gèneres fantàstics o no realistes,  el diàleg, des d’una base literària, amb les narratives adjacents (jocs i videojocs, cine, sèries, còmic, il·lustració, narracions orals..) i amb el desig de connectar amb els aficionats, però també amb tots aquells lectors curiosos o que, gaudeixen dels gèneres fantàstics sense saber-ho.

La imatge de la primera edició del Festival 42 és disseny de Tono Cristòfol Casadesús  amb la il·lustració d’Álex Ferreiro i Mercè Iglesias.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here