La periodista Anna Punsoda debuta en el terreny literari amb novel·la Els llits dels altres. L’obra guanyadora i que publicarà Amsterdam Llibres relata la història d’una dona de trenta anys que fa memòria dels episodis que més han marcat la seva vida.

En paraules de l’autora “Els llits dels altres és una defensa del perímetre de llibertat que tothom mereix en néixer. D’un espai fràgil, íntim, sagrat, que no hauria de ser mai terra d’abusos ni de conquestes”. Durant la roda de premsa de presentació, Anna Punsoda ha explicat que és “una història d’esforç, de redempció i de reconstrucció de la Claustre, la protagonista”. “He fet un esforç perquè no fos un drama i que el personatge no fos agre, no fos venjatiu i no estigués enfadat amb la vida. És una resistent, però no en fa bandera i ho explica amb un cert sentit de l’humor”, ha assenyalat Punsoda.

El jurat ha destacat la qualitat literària d’Els llits dels altres, escrita amb una llengua acurada i precisa que arriba al lector; l’obra, a més, està molt ben narrada. La presentació del relat, en petites píndoles, com a salts, fa avançar una història sense embuts i amb molta força.   “El fons de la història és cru, dur i de vegades fosc. Els episodis que formen part de la vida de la protagonista són més que reals i de molta actualitat, i l’autora els tracta amb mestratge”, ha destacat Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull i membre del jurat.

L’ONCE Catalunya convoca cada any els premis literaris en llengua catalana Roc Boronat en memòria d’aquest escriptor i polític republicà, promotor del Sindicat de Cecs de Catalunya, organisme que tenia com a objectiu ser l’òrgan representatiu de tots els cecs catalans en temps de la República.

El premi, convocat per ONCE Catalunya, està dotat amb 6.000 €.  Els llits dels altres d’Anna Punsoda arribarà a les llibreries a la tardor amb el segell Amsterdam que des del 2015 s’encarrega d’editar l’obra premiada amb el Roc Boronat.

En la categoria exclusiva per a escriptors cecs o amb discapacitat visual greu, Antoni Jaumandreu ha guanyat en l’apartat de prosa amb l’obra La noia de la cua. El premi està dotat amb 900 €.