Ana Maria Matute serà l’encarregada de lliurar el 70 Premi Nadal

El 6 de gener es farà el lliurament dels premis Nadal i Josep Pla.

matuteL’any literari arrenca amb el lliurament del Premi Nadal i el Josep Pla en el tradicional sopar que es farà a l’hotel Palace de Barcelona el dilluns 6 de gener.

Aquest any es celebren 70 anys del premi Nadal i per aquest motiu serà l’escriptora Ana Maria Matute qui lliuri el guardó literari.

Carmen Laforet, amb la novel·la ‘Nada’, va guanya la primera edició a l’any 1944 que es va celebrar  el 6 de gener de 1945 al Cafè Suizo de Barcelona.
El Premi Nadal l’han guanyat entre d’altres Miguel Delibes, Carmen Martín Gaite, Rafael Sánchez Ferlosio, Ana María Matute, Lorenzo Silva, Maruja Torres, Eduardo Mendoza.

L’any 2013 el guanyador va ser el periodista Sergio Vila-Sanjuán amb ‘Estaba en el aire’.

El jurat del Premi Nadal està format per Germán Gullón, Lorenzo Silva, Andrés Trapiello, Ángela Vallvey i Emili Rosales.
Aquest any s’han rebut un total de 231 originals procedents d’Espanya i de països americans amb temàtiques basades en la intriga i les de cort intimista en molts casos.

23 novel·les opten al premi Josep Pla.

A més del Premi Nadal, la vetllada literària del 6 de gener també donarà a conèixer l’obra guanyadora del  Premi Josep Pla de prosa en català, que enguany arriba a la en 46 edició.
Entre els originals, aquest any predominen les novel·les ambientades en el present i amb referents al segle XX, les històries sobre la corrupció i la novel·la històrica.

L’any anterior el guanyador va ser Genís Sinca amb la novel·la ‘Una família exemplar’.
El jurat del Josep Pla  està format per Sebastià Alzamora, Berta Bruna, Rosa Cabré, Antoni Pladevall i Àlex Susanna.

L’obra guanyadora de l’any Destino publicarà les obres guanyadores del Premi Nadal i Josep Pla.

El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà el lliurament a l’Hotel Palace de Barcelona, acompanyat per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el secretari general de la presidència, Jordi Vilajoana, i el president del Grupo Planeta, José Manuel Lara.