Multen l’advocat que va revelar el pseudònim de J K Rowling

L’escriptora britànica va publicar la novel·la El cant del cucut (The cuckoo’s calling) amb el pseudònim de Robert Galbraith.

jkrowlingPoc temps després de publicar-se l’advocat  Chris Gossage va confiar a la millor amiga de la seva dona qui era en realitat Robert Galbraith. Després de filtrar-se el nom real de Rowling a la xarxa de Twitter, el diari The Sunday Times es feia ressó de la notícia.
La multa per haver revelat el nom real i per haver  violat la normativa de privacitat d’un client ha estat de  1.000 lliures (1.206 euros)

El cant del cucut (Proa/Espasa) és la segona que l’autora publica per a un públic adult després de ‘La vacant imprevista’ publicada després de l’èxit de Harry Potter, i que no va obtindre l’èxit que s’esperava.

Rowling es va arriscar i va voler fer un experiment i va decidir publicar El cant del cucut sota el pseudònim de Robert Galbraith.  Per contracte ni la portada, la faixa o elements promocionals podien indicar de qui es tractava realment. cucut rowling

La novel·la, de gènere negre està  protagonitzada pel detectiu Cormoran Strike i la seva assistent, Robin Ellacott. El cant del cucut narra la història d’una jove model amb problemes emocionals que cau des del seu balcó de Mayfair en plena nit. El cos sense vida de la model és trobat al carrer nevat del famós barri londinenc. Tothom assumeix que ha estat un suïcidi, excepte el seu germà, que contracta els serveis de l’investigador privat Cormoran Strike perquè s’encarregui del cas.
Veterà de guerra de l’Afganistan amb seqüeles físiques i psicològiques, la vida d’Strike és un desastre. L’encàrrec li dóna un cert respir econòmic, però com més aprofundeix en el món complex de la model, més tèrbol sembla tot i més s’acosta, el detectiu, a un gran perill.

La novel·la acosta al lector a Londres: des dels carrers més selectes de Mayfair fins als pubs amagats de l’East End o el bullici del Soho.