Ana Maria Matute anuncia que escriurà una nova novel·la després de Nadal,

Als seus 86 anys l’escriptora catalana anuncia  que després de Nadal començarà a escriure una nova novel·la.

De moment no se sap res de l’argument de la nova novel·la ni tampoc de la data de publicació, però Ana María Matute ha volgut comentar en una trobada amb periodistes realitzada a Múrcia que després de Nadal, començarà una nova novel·la.
Als seus 86 anys l’escriptora catalana demostra estar en actiu i amb ganes de seguir escrivint.
Ana Maria Matute  va néixer a Barcelona l’any 1925.  Matute destaca en els seus contes i novel·les, temes recurrents com la Guerra Civil espanyola i la postguerra, la incomunicació o la injustícia social. És membre de la Real Academia Española, autora de gairebé una vintena de novel·les i altres tants relats i contes.
Ana María Matute va escriure la seva primera novel.la, ‘Pequeño teatro’, amb 17 anys, però no la va veure publicada fins a onze anys més tard, quan va  guanyar  el Premi Planeta l’any 1954.
A Pequeño teatro  apareixen temes que més tard l’escriptora catalana abordaria en d’altres novel·les com la condició humana, la marginació, la bondat, la crueltat o el desemparament. Destaquen  també obres com Olvidado rey Gudú,
Té, entre molts d’altres, el Premi Planeta, el Nadal, el Nacional de Literatura, el Nacional de les Lletres Espanyoles, i el Premio Cervantes.