L’autor rep el guardó convocat per l’editorial Seix Barral amb una novel·la sobre amb una xarxa social que uneix els vius i morts.

Agustín Fernández Mallo és autor de les novel·les ‘Nocilla Dream’, ‘Nocilla Experience’, ‘Nocilla Lab’, ‘El hacedor (de Borges), remake’ i ‘Limbo’.

Ara, l’escriptor gallec suma el  Premio Biblioteca Breve 2018 de Seix Barral, dotat amb 30.000 euros. La novel·la guanyadora, ‘Trilogía de la guerra’, planteja la idea d’una gran xarxa social que uneix a vius i morts, de manera que totes les persones estan connectades amb un mort d’alguna guerra.

L’obra s’estructura en tres parts.  La primera part del llibre es titula ‘La isla de San Simón (Combustibles fósiles)’ on un escriptor viatja clandestinament a la petita i deshabitada illa de San Simón a Galicia on durant al Guerra Civil va ser un camp de concentració. En aquesta illa serà testimoni de estanys successos que el portaran a perseguir per diferents continents, espectres devastats per la guerra de gent anònima  i il·lustres com Dalí i Lorca.

La segona part porta el títol  ‘Mikey Mouse ha crecido y ahora es una vaca’. Escrit en primera persona per Kurt, un suposat quart astronauta que hauria acompanyat en secret a Armstrong , Aldrin i Collins en el vitage  ala Lluna

Finalment la tercera part anomenada ‘Normandia (Los amos de la noche)’, una dona es proposa un viatge per la costa de Normandia on es va fer el desembarcament aliat de la Segona Guerra Mundial. En el seu passeig per la platja es trobarà a la gent de l’indret però també amb immigrants il·legals d’altres continents.

La novel·la, que sortirà a la venda el 6 de març,