L’adaptació de la novel·la de Penelope Fitzgerald aconsegueix els premis Goya a millor pel·lícula, direcció i guió adaptat.

Els Goya 2018 ha destacat la pel·licula vasca ‘Handia’ que s’endú 10 premis i la català ‘Estiu 1993’ finalment ha guanyat tres premis; millor direcció novella per Carla Simón, actriu revelació per a Bruna Cusí i actor secundari per a David Verdaguer.

Isabel Coixet continua sumant premis amb la pel·lícula ‘La libreria’.  Després d’aconseguir dos premis Gaudí i ser reconeguda com la millor adaptació literària  en la Fira del Llibre de Frankfurt, ara suma tres premis Goya i en categories importants; millor pel·lícula, direcció i guió adaptat.

La novel·la ‘La librería’ es va publicar l’any 1978 i l’editorial Impedimenta publicaria la traducció en castellà l’any 2010. La novel·la va ser finalista del pretigiós premi Man Booker l’any 1978.

Ambientada en una tranquil·la ciutat anglesa dels anys 50, La llibreria narra la la història de Florence Green, una dona alegre decidida a dur a terme el somni que ella i el seu difunt marit van concebre des que es van conèixer: obrir una llibreria en Hardborourgh, un tranquil poble anglès, allunyat de les revolucions socials i sexuals que tenien lloc en els llunyans grans centres urbans.

Sobre la novel·la, Isabel Coixet  destac  “Vaig llegir la novel·la de Penelope Fitzgerald, fa gairebé deu anys, durant un estiu particularment fred a les Illes Britàniques’’. La lectura del llibre va ser una veritable revelació per a mi: em vaig sentir completament transportada a 1959 i realment creia que era, en certa manera, la ingènua, dolça i idealista Florence Green’’.  Sobre el personatge protagonista assegura ‘’Em sento profundament connectada amb aquest personatge, d’una manera que mai he sentit amb els protagonistes de les meves altres pel·lícules”.

PALMARÈS PREMIS GOYA 2018

MILLOR PEL·LÍCULA: ‘La librería’ d’Isabel Coixet

MILLOR DIRECCIÓ 
Isabel Coixet por ’La librería’

MILLOR DIRECCIÓ NOVELL Carla Simón per ‘Estiu 1993’

MILLOR ACTOR PROTAGONISTA  Javier Gutiérrez per ‘El autor’

MILLOR ACTRIU PROTAGONISTA Nathalie Poza per ‘No sé decir adiós’

MILLOR ACTOR DE REPARTIMENT David Verdaguer per ‘Estiu 1993’

MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT: Adelfa Calvo  per ‘El autor’

MILLOR ACTOR REVELACIÓ: Eneko Sagardoy per ‘Handia’

MILLOR ACTRIU REVELACIÓ:  Bruna Cusí  per ‘Estiu 1993’

MILLOR GUIÓ ORIGINAL: ‘Handia’

MILLOR GUIÓ ADAPTAT  ‘La librería’

MILLOR PEL·LÍCULA ANIMACIÓ: ‘Tadeo Jones 2. El secreto del Rey Midas’  de Enrique Gato