L’editorial Columna recupera l’obra de la gran dama del misteri amb la publicació dels millors títols.

 Agatha Christie és l’autora de misteri més coneguda i també la que més llibres ha venut amb xifres que superen el mil milions d’exemplars en anglès i mil milions més en altres llengües.

Christie està considerada com l’autora més publicada de tots els temps, només superada per la Bíblia i Shakespeare deixant un llegat format per
seixanta-sis novel·les policíaques, cent cinquanta col·leccions de contes, més de vint obres de teatre i sis novel·les escrites sota el nom de Mary Westmacott. Entre les seves obres més famoses hi ha Assassinat a l’Orient Express, Mort al Nil i el que defineix el gènere, I aleshores no en quedà cap.

Amb Assassinat a l’Orient Express, un dels casos més famosos del mític detectiu Hercule Poirot  i un cadàver a la biblioteca, l’editorial Columna assegura que recupera “els millors títols de l’obra de la gran Agatha Christie descatalogada i introbable en català fins ara”

El 29 de juny també estarà disponible, la novel·la de misteri més venuda de la història,  I aleshores no en quedà cap, en una edició revisada de la icònica Agatha Christie, també coneguda amb el títol Deu negrets.

La primera novel·la d’Agatha ChristieEl misteriós cas de Styles, va ser escrita cap al final de la Primera Guerra Mundial, durant la qual va servir al VAD (Destacament d’Ajuda Voluntària). Allà va crear Hercule Poirot, el detectiu belga que estava destinat a convertir-se en el més popular de la ficció policíaca des de Sherlock Holmes i que Bodley Head va publicar el 1920.

L’any 1930 amb Assassinat a la vicaria,   Christie va crear un altre detectiu, Miss Marple, que ràìdament va rivalitzar amb Poirot pel que fa  a la popularitat i acceptació per part dels lectors.

Els dos grans personatges creats per l’autora britànica Poirot i Mss Marple tornen a parlar en català després de la recuperació per part de l’editorial Columna.

Amb Assassinat a l’Orient Express ens trobem a Una víctima, dotze sospitosos i una ment privilegiada buscant la veritat. En un indret aïllat de l’antiga Iugoslàvia, de matinada, una forta tempesta de neu talla la via per on circula l’Orient Express. Un dels seus passatgers, Samuel Edward Ratchett, ha estat assassinat mentre dormia i no sembla que hi hagi cap mòbil clar. El detectiu Hercule Poirot es troba davant d’un dels misteris més desconcertants de la seva carrera; ningú no ha entrat al tren ni n’ha sortit, ja que ha quedat atrapat per la tempesta de neu, o sigui que tots els passatgers del tren passen a ser sospitosos d’aquesta mort.

A “Un cadàver a la biblioteca” ens trobem al gran personatge de Miss Marple i desxifrar l’enigma de l’aparició d’un cadàver a la biblioteca de la casa del coronel Bantry i la seva esposa,  quan es desperten espantats pels crits d’una minyona que assegura que ha trobat a la biblioteca el cadàver d’una noia molt maquillada i provocativament vestida, amb signes evidents d’haver estat estrangulada.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here