452 originals opten a la XIX edició del Premi Edebé.

Uns 452 originals s’ha presentat a la XIX edició del Premi Edebé de Literatura infantil i juvenil. El dimecres 26 de gener es lliurarà aquest premi a la ciutat de Barcelona.

El premi Edebé s’ha consolidat com un dels premis infantils i juvenils més destacats. Dotat amb uns 30.000 euros per a l’obra juvenil i 25.000 euros per a l’obra infantil, el premi Edebé ha rebut aquest any més originals que mai Unes 285 obres corresponen a la modalitat infantil i 167 a la modalitat juvenil.
El premi Edebé compta amb noms destacats com a guanyadors, on destaquen Carlos Ruiz Zafón, Gabriel Janer Manila, Jordi Sierra i Fabra, Andreu Martín, Juan Madrid, Maite Carranza i Jordi Cervera entre d’altres.
Les dues obres guanyadores s’editaran en les quatre llengües oficials de l’Estat: català, castellà, basc i gallec, i gràcies a un acord amb l’ONCE, en braille. Les novel•les seran a les llibreries a partir del mes de març.
Pel que fa a les temàtiques predominants, en la modalitat infantil són les novel•les fantàstiques o de to realista en clau d’humor, mentre que en la modalitat juvenil es manté el fantasy però també hi destaquen obres realistes, d’acció i també intimistes.
L’any 2010 van ser guanyar Rodrigo Muñoz Avia, amb El meu germà el geni, i Maite Carranza, amb Paraules emmetzinades.