El mite segueix ben viu al 221b de Baker Street de la capital britànica amb un museu dedicat al personatge que va crear sir Arthur Conan Doyle.

Museu Sherlock Holmes Londres 01

Sherlock Holmes ha protagonitzat 4 novel·les i 56 relats de ficció publicats en la seva majoria a The Strand Magazine. Creat per sir Arthur Conan Doyle l’any 1887, té el rècord Guinness per ser el personatge de ficció més representat al cinema, uns 75 actors han fet Sherlock Holmes en més de 200 pel·lícules.

El gos de Baskerville, Estudi en escarlata. Un cas de Sherlock Holmes i Sherlock Holmes i el constructor de Norwood són algunes de les històries protagonitzades per Holmes.
Arthur Conan Doyle es va inspirar en Joseph Bell, professor de Doyle a la Edinburgh Infirmary en el moment de crear el personatge. Avui tothom el coneix com un detectiu impecable gràcies als seus coneixements científics i la seva gran capacitat intel·lectual.
Holmes també és expert en boxa i arts marcials, toca el violí i consumeix cocaïna i viu amb el seu company Watson en el número 221 Bis de Baker Street, a Londres.

Des de la seva creació i després de protagonitzar pel·lícules i obres de teatre, avui en dia coneixem alguns aspectes de l’investigador que no van ser creats per Arthur Conan Doyle.

El barret i la pipa característica mai van aparèixer a les novel·les.
Pel que fa a la pipa va començar a associar-se a Holmes gràcies a  una obra de teatre  l’any 1920 i el barret és un afegit de Sidney Paget, il·lustrador del Strand Magazine.
Com a curiositat cal afegir que  una de les frases més famoses i que s’han reproduït en moltes ocasions: Elemental estimat Watson no va aparèixer mai a les obres de Conan Doyle.

Museu Sherlock Holmes Londres 02

El Museu de Sherlock Holmes de Londres ens permet endinsar-nos en la vida diària del personatge.

Sortint de l’estació de metro de Baker Street, ens trobem amb el primer dels  elements que ens indica que estem a prop de la casa Museu de Sherlock Holmes.
Una estatua gegant de bronze del detectiu, d’uns tres metres d’alçada,  ens dóna la benvinguda i  ja només ens quedarà caminar uns minuts per arribar a la casa oficial de Sherlock Holmes.

Al 221b de Baker Street  ens trobarem una casa d’aspecte victorià de l’any 1815 que recrea magníficament l’època que suposadament va viure el personatge de ficció.
El museu es va inaugurar l’any  1990  i encara avui en dia rep milers de visitats interessats en submergir-se en l’univers Holmes i gaudir de les tres plantes de la casa on trobarem tota mena de detalls que ens traslladaran a finals del segle XIX.

A la primera planta hi descobrirem el despatx  i l’habitació de Sherlock Holmes i a la segona planta les habitacions de Watson i Mrs Hudson.
Finalment a la tercera planta podem veure representades  algunes escenes dels casos  més coneguts de l’obra de Holmes.

Objectes, figures de cera i escenes de les obres de Conan Doyle, es representen en les diferents plantes del museu amb botiga inclosa on no falten els objectes de col·leccionista dedicats al famós detectiu.

Per si de cas, no oblideu agafar gratuïtament una targeta de visita de Holmes. Mai se sap.

GALERIA FOTOGRÀFICA: