Tornen els Pastorets de la mà de La Galera

Els Pastorets de Josep M. Folch i Torres  han estat novament adaptats en el conte que ha publicat l’editorial La Galera

port_Els_Pastorets_OK.inddAmb text de  Pilar Serra i il·lustracions de Roser Calafell, ‘Els Pastorets’  acosta aquesta tradició als menuts de la casa on descobriran qui són en Rovelló i en Lluquet.

El conte inclou un pròleg de  l’escriptor  Màrius  Serra  ‘’Un matí de dissabte, la meva filla em va demanar que l’acompanyés al Foment Hortenc. Ella tenia sis anys i jo no coneixia, encara, els Pastorets. A l’escenari hi havia moltíssima gent assajant amb túnica i bastó. Dos vailets amb barretina, el Lluquet i el Rovelló, portaven la veu cantant. De sobte, va aparèixer algú molt alt embolicat amb una capa negra. Mig li sortia una banya de la catxutxa i entre els peus arrossegava una cua. Van cridar tots “el dimoooni!”

Roser Calafell tornar a encarregar-se de les il·lustracions d’una tradició catalana. La col·lecció ‘Tradicions’ de La Galera ja ha mostrat altres moments importants del calendari festiu com Carnestoles, Castanyada, Sant Jordi o les festes nadalenques.

Un cop llegit el conte podem jugar i recrear la tradició amb unes figures retallables on no hi falten en Rovelló, Lluquet, l’àngel o el dimoni.