Les dades definitives de La Setmana les sabrem el 18 de setembre però un cop finalitzada la 37a edició les sensacions entre editors, organitzadors, escriptors/es i públic és que aquesta edició ha estat de les millors.

La 37a edició de La Setmana ha estat l’edició amb més participació d’expositors un total de 219 (188 segells editorials, 16 llibreries, 1 distribuïdora i 13 institucions), el que representa un 7,5% més que l’edició de l’any passat

Enguany, s’han organitzat 270 actes, dels quals 60 s’adreçaven als més menuts, s’han presentat més de 260 novetats editorials, més de 350 autors que escriuen i publiquen en català, han passat per La Setmana i han estat en contacte amb els seus lectors; el convidat especial de La Setmana ha estat David Lagercrantz; 104 biblioteques públiques i 10 biblioteques escolars, d’arreu de Catalunya, han pogut ampliar el seu fons gràcies a patrocinadors institucionals i privats.

Joan Sala president de La Setmana ha declarat: “Hem de dir que aquesta 37a edició de La Setmana tanca amb una gran satisfacció per part de tots els implicats i que, malgrat la pluja d’aquests dies i el tancament de les parades la tarda del dia 11 de setembre, els resultats que encara no coneixem de manera definitiva, tant d’assistència de públic com de vendes, seran superiors als de l’edició del 2018. Cosa que confirma que el model de La Setmana és òptim i està plenament consolidat.’

Joan Sala deixa de ser president de a La Setmana i Joan  Carles Girbés serà el relleu de l’edició del 2010 ‘Transmeto el relleu amb la consciència d’haver treballat a fons en el projecte dissenyat per Editors.cat, tenir la fira que es mereix el nostre País, i celebro l’èxit assolit.”

En aquesta 37a edició, com ja es va fer en les dues edicions anteriors, i gràcies a la col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, 18 editors i agents literaris de 16 països diferents, han pogut veure i viure, l’esplendor i maduresa de la nostra indústria i han mantingut 460 reunions amb editors catalans.

La Setmana; s’ha atorgat el 23è Premi Trajectòria a Oriol Serrano i Margrit Lömker, de la distribuïdora Les Punxes “pels seus més de 50 anys de tasca enfront de la distribuïdora Les Punxes, modèlica per la seva innovació i compromís empresarial i personal amb el món del llibre, d’on són baula essencial.”. També s’ha atorgat, per primer cop, el Premi Especial La Setmana, que ha premiat a la revista Cavall Fort per la seva tasca ininterrompuda al llarg de 58 anys de treball a favor del foment de la lectura, de la defensa del català i la consciència de país

David Lagercrantz ha estat l’autor convidat de La Setmana dels Llibre en Català 2019. Després d’aconseguir més de 100 milions de lectors a tot el món, adaptacions cinematogràfiques i convertir-se en un fenomen literari, la sèrie creada per Stieg Larrson, autor de les tres primeres novel·les, finalitza amb el sisè i últim títol ‘La noia que va viure dues vegades’.

I com cada any L’Illa dels Llibres ha lliurat el seu premi a la Setmana del Llibre en Català. Marta Orriols ha rebut el Premi L’Illa dels Llibres per la novel·la ‘Aprendre a parlar amb les plantes’

El Premi L’Illa dels Llibres, és un guardó que es dóna a obra publicada i que són precisament els lectors de la web de l’illa dels llibres qui amb els seus vots premien la novel·la guanyadora amb la idea d’escollir el llibre l’any.

L’Illa dels Llibres ha seleccionat 15 títols publicats entre el mes d’agost de 2018 i juliol de 2019 i que han estat escrites o traduïdes al català.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here