Redacció.
Dotat amb 10.00 euros el Premi Carlemany per al Foment de la Lectura el convoca el govern d’Andorra, el Grup 62 i la Fundació Enciclopèdia Catalana.

L’escriptora Núria Pradas  ha guanyat l’edició d’aquest any amb  la novel·la “Sota el mateix cel” on narra una història d’amor entre una noia francesa i un soldat alemany durant la Segona Guerra Mundial.

En aquesta segona edició s’han rebut nou obres, de les quals un Consell Lector ha escollit tres que s’han donat a llegir al jurat juvenil integrat per nou joves d’entre 14 i 16 anys, representants dels tres sistemes educatius d’Andorra.

Fragment de la novel·la:
S’està molta estona asseguda en una cadira del menjador. Els ulls perduts a les tovalles. Fent piletes amb les molles. Desfent-les i tornant-les a fer. Finalment, s’estira al seu llit, al llit que ara és de Geert, per sentir la seva olor. I plora damunt del coixí.  Però s’alça de pressa, nerviosa. Si arribava la mare i la trobava allà…

Ara torna cap a l’habitació gran arrossegant els peus i alguna llàgrima. S’hi tanca. Obre la finestra. L’aire fresc del capvespre li apaivaga una mica l’angoixa, el cansament del dia. La soledat i la por.
Mira el cel; la lluna.  I pensa que tots els homes, de qualsevol nació, de qualsevol exèrcit i bàndol, viuen sota el mateix cel. Miren la mateixa lluna.”

 

L’any 2011 la novel·la Hipnofòbia de Salvador Macip va rebre el Premi Carlemany