“Sota el mateix cel” de Núria Pradas Premi Carlemany.

Redacció.
Dotat amb 10.00 euros el Premi Carlemany per al Foment de la Lectura el convoca el govern d’Andorra, el Grup 62 i la Fundació Enciclopèdia Catalana.

L’escriptora Núria Pradas  ha guanyat l’edició d’aquest any amb  la novel·la “Sota el mateix cel” on narra una història d’amor entre una noia francesa i un soldat alemany durant la Segona Guerra Mundial.

En aquesta segona edició s’han rebut nou obres, de les quals un Consell Lector ha escollit tres que s’han donat a llegir al jurat juvenil integrat per nou joves d’entre 14 i 16 anys, representants dels tres sistemes educatius d’Andorra.

Fragment de la novel·la:
S’està molta estona asseguda en una cadira del menjador. Els ulls perduts a les tovalles. Fent piletes amb les molles. Desfent-les i tornant-les a fer. Finalment, s’estira al seu llit, al llit que ara és de Geert, per sentir la seva olor. I plora damunt del coixí.  Però s’alça de pressa, nerviosa. Si arribava la mare i la trobava allà…

Ara torna cap a l’habitació gran arrossegant els peus i alguna llàgrima. S’hi tanca. Obre la finestra. L’aire fresc del capvespre li apaivaga una mica l’angoixa, el cansament del dia. La soledat i la por.
Mira el cel; la lluna.  I pensa que tots els homes, de qualsevol nació, de qualsevol exèrcit i bàndol, viuen sota el mateix cel. Miren la mateixa lluna.”

 

L’any 2011 la novel·la Hipnofòbia de Salvador Macip va rebre el Premi Carlemany