Salvador Macip publica un llibre divulgatiu sobre el càncer

Ara llibres publica Què és el càncer i per què no hem de tenir-li por.

El científic i escriptor, Salvador Macip ha publicat  Què és el càncer i per què no hem de tenir-li por(Ara llibres). Es tracta  d’un  estudi molt divulgatiu que ens ajudarà a entrendre i resoldre dubtes sobre el cáncer al mateix temps que coneixerem  els resultats dels darrers estudis realitzats.

Existeixen documents que afirmen que la primera referència sobre el càncer apareix en un papir egipci datat entre el 3000 i el 1500ac.
A poc a poc comencem a perdre-li la por, tot i que no fa gaire temps, la paraula càncer era considerada tabú.

Amb un llenguatge molt divulgatiu i amè coneixerem  els orígens del càncer, quins tractaments existeixen actualment i  quins estudis sestan realitzant actualment.
Segons estudis científics existeixen al voltant de 200 càncers diferents i els més freqüents són els de mama amb un 11%, còlon 10%, estómac 8% i próstata en un  7%.
Al voltant d’un 50% dels càncers es curen, xifra que augmenta en un 75% en els casos de nens amb cáncer.
Sobre els factors que  causen el cáncer  podem xifrar en un 90% relacionats amb l’entorn i un 10% per factors hereditaris.

Salvador Macip també aprofita per desmentir falsos mites sobre el càncer, afirmant que de moment no hi ha cap estudi que relacioni les radiacions dels telèfons mòbils o el wi fi amb el  càncer.

Actualment 1 de cada 4 càncers està relacionat amb el que mengem i alguns estudis afirmen que  si controléssim la dieta podríem frenar al voltant de 21000 casos de càncer de còlon i uns 13000 de càncer de mama a Europa.

Salvador Macip és doctor en medicina per la Universitat de Barcelona, investigador i escriptor.
El 1998 es va traslladar a Nova York per estudiar les bases moleculars del càncer a l’hospital Mount Sinai.
Des del 2008 continua aquesta recerca a la Universitat de Leicester (Regne Unit), on dirigeix el grup de mecanismes de mort cel·lular i és professor del departament de bioquímica

Alguns càncers podem prevenir-los malgrat que d’altres hi entren elements que no podem controlar o evitar.  L’obesitat, el tabac, l’alcohol, el sol i els raigs UVA poden derivar en càncers.

Salvador Macip dóna  resposta a les preguntes més freqüents sobre el cáncer;  El cáncer és hereditari?, Hi ha algun factor genètic desencadenant que, sigui quin sigui el tipus de vida que portis, t’acabarà empenyent a tenir un càncer? Per què quan et cures pot ser que el tumor torni, encara que t’hagin dit que el tractament “ha anat bé”?,  quins aliments ens poden prevenir del cáncer?, són efectius els tractaments  amb radioteràpia i  quimioteràpia?

Molt actiu a les xarxes socials i també amb els seus blogs, Salvador Macip va demanar als seus seguidors que li fessin una pregunta  sobre el càncer.  Macip ha escollit 50 d’aquelles preguntes i publica les respostes al final del llibre.

Salvador Macip  també  ens ofereix  els 10 manaments per evitar en gran mesura el càncer.

1-No fumar
2-Prendre el sol amb moderació i amb protección adequada
3-Fer una activitat física moderada de forma rutinària
4-Mantenir greix corporal al mínim, dins del rang ‘ normal’ de pes que correspon a la nostra complexió
5-Limitar el consum d’aliments molt rics en calories, menjars processats i begudes ensucrades
6-Fer una dieta rica en vegetals i fruita
7-Limitar el consum de carn vermella i carns processades
8-Limitar al màxim el consum d’alcohol
9-Limitar el consum de sal
10-No confiar en suplements per cobrir posibles deficiències de la nostra alimentació ni refiar-se de dietes ‘,màgiques’.