La novel·la està ambientada durant al Setmana Tràgica

Després de publicar ‘El carrer de l’embut’ i ‘Mariona’, Pilar Rahola ha rebut el el 37è premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull amb la tercera novel·la.

‘Rosa de Cendra’  reprèn la història de la família de la novel·la ‘Mariona’ i està ambientada durant els fets de la Setmana Tràgica a través de la família de l’Albert Corner, nét de la Mariona, i dels seus quatre fills. Catalunya viu moments de pors i d’incerteses, però també de grans il·lusions i esperances. I la família de l’Albert viu les violentes contradiccions d’una època convulsa que desemboca en la Setmana Tràgica del 1909.

Dotat amb 60.000 euros el Premi Ramon Llull és un dels guardó més ben dotats de la literatura catalana i la novel·la es publicarà el proper 1 de març a l’editorial Planeta.

En la darrera edició del 2016 l’obra guanyadora va ser La filla del capità Groc, de Víctor Amela.

Pilar Rahola debutava com a novel·lista l’any 2013 amb El carrer de l’Embut. Rahola ambientava bona part de la novel·la als anys 20 i 30 i recorrent els fets històrics que van marcar aquells anys; la dictadura de Primo de Rivera, el fenomen del pistolerisme a Barcelona, la proclamació de l’Estat Català per part de Lluís Companys, així com la bomba del Liceu, el començament de la Guerra Civil i els Fets de maig del 1937.

Amb la segona novel·la, Mariona (RBA-La Magrana) anava una mica més enrere en el temps i situava a la vila de Gràcia a l’any  1824,  protagonitzada per una jove Mariona que està a punt de casar-se. Ambientada, entre 1820 i 1870  durant la revolució industrial catalana, Mariona serà testimoni dels canvis polítics i socials i de la seva consciència de dona i ciutadana en una època convulsa. Ara  la tercera novel·la ‘Rosa de Cendra’  reprèn la història de la família de la novel·la ‘Mariona’.