El periodista i escriptor guanya el premi convocat per l’editorial Seix Barral amb ‘A Cielo abierto’

‘A Cielo abierto’ és la quarta novel·la del periodista Antonio Iturbe i la primera després de la publicació de ‘La bibliotecaria de Auschwitz’ (2012).

 La novel·la està ambientada en els anys vint del segle XX i narra els primers anys de l’aviació civil quan els aparells encara no han estat perfeccionats i els pilots es juguen la vida cada dia. Només els millors, els que aconsegueixen passar la prova i realitzar un vol i un aterratge perfectes, són acceptats en la línia aèria francesa Latécoère, encarregada de portar el correu al seu destí.

Entre els candidats es troben els pilots Jean Mermoz, pilot intrèpid i apassionat; Henri Guillaumet, un jove de vol impecable i esperit noble, i Antoine de Saint-Exupéry, Tonio, un aristòcrata vingut a menys, aventurer i somiador. Tots tres es faran amics i obriran noves rutes cap a Àfrica, línies inexploradas de Sud-amèrica, i que arribaran fins i tot a aconseguir proeses com la de realitzar el primer vol nocturn i creuar l’oceà Atlàntic o la gran serralada dels Andes per primera vegada.

Principio del formulario

El jurat del premi destaca ‘la cuidada recreació de la figura de Saint-Exupéry i el tractament narratiu de l’èpica dels primers anys de l’aviació civil francesa en una novel·la d’arriscades aventures amb un fidel rerefons històric.» ,