L’escriptora catalana ha estat la pregonera de la 67 edició de la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern.

Olga  Xirinacs compta amb una gran producció literària que abraça una varietat de gèneres com poesia,  novel·la,  conte,  novel·la  curta  per  a  joves,  assaig,  prosa  poètica i viatges.  Enguany ha participat en la 67a edició de la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern com a pregonera.

Xirinacs ha destacat en els eu discurs que ‘Cal fer una lloança als llibreters de vell i d’ocasió i desitjar-los èxits de venda, perquè són les meritòries persones que encara guarden la nostra memòria, les nostres paraules i el nostre nom”. També ha confessa  l’autora el gran lligam que manté amb la literatura “Perquè sóc lectora vella i els llibres em fan parer, ens fem bona companyia, i quan arriben mal vents, ells em guarden nit i dia”.

La prolífica escriptora, que va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 1990, ha fet un breu recorregut sobre la seva trajectòria com a creadora, ha parlat de la seva passió per la literatura i la música russa i ha reconegut que “sense els llibres no seria ella”.

Olga Xirinacs ha fixat la placa amb el seu nom al monument de l’Homenatge al Llibre de Joan Brossa, ubicat a la vorera central de la Gran Via cantonada amb passeig de Gràcia.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here