El jurat l’ha escollit com a millor novel·la de l’any per encarar una injustícia històrica amb una sensibilitat i un estil completament genuïns.

A Guillem, Núria Cadenes reivindica la figura de Guillem Agulló, que va morir assassinat a mans del feixisme a Montanejos (Alt Millars) la matinada de l’11 d’abril del 1993.

El jurat del guardó, format per Sebastià Alzamora, Míriam Cano, Llucia Ramis, Andreu Gomila, Jordi Nopca, Bel Olid, Cristina Clemente i Pau Miró, coincideixen a destacar la importància d’aquesta novel·la per “encarar una situació d’injustícia històrica, malauradament vigent, posant al servei del relat una gran tasca de recerca i documentació i una sensibilitat i un estil literari completament genuïns.”

El premi Lletra d’Or d’enguany ha estat atorgat a la novel·la Guillem, de Núria Cadenes, que l’editorial Amsterdam va publicar el febrer del 2020. La novel·la ha arribat a la cinquena edició i supera ja els 10.000 exemplars venuts.

Durant l’entrega del premi, el joier Manel Capdevila i Coral ha lliurat a la guardonada: un botó de solapa d’or, que representa la lletra grega “fi” (Φ), símbol clàssic de l’equilibri, i que és la imatge del premi.

El Premi Lletra d’Or va néixer el 1956 i cada any premia el millor llibre publicat l’any anterior i destaca per comptar amb un jurat independent a del jurat independent.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here