Era director de la revista Faristol i autor especialitzat en literatura infantil i juvenil

Nascut l’any 1973, Cormand era filòleg, il·lustrador i escriptor. Va estudiar un màster en Literatura Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va publicar els àlbums infantils El dibuixant d’óssos, El nen perfecte i Els dies feliços, i va il·lustrar, entre d’altres, el llibre Viatges i flors, de Mercè Rodoreda. Actualment dirigia la revista Faristol, especialitzada en literatura infantil i juvenil, i feia crítica al diari Ara. També era professor del grau de Traducció i Ciències del Llenguatge (Universitat Pompeu Fabra). La seva obra, tant la literària com la periodística i la divulgadora, es va centrar a visibilitzar la temàtica LGTBQ+ en la literatura infantil i juvenil.

L’Altra Editorial i L’Altra Tribu han emès un comunicant lamentant la mort sobtada de Bernat Cormand a qui han definit com “un  gran amic i millor persona. Deixes un buit molt gran dins d’aquest petit món nostre, el professional i l’íntim. Allà on siguis, va per tu, Bernat”. Cormand acabava de publicar a L’Altra Tribu “El cap als núvols”

Des del Gremi de Llibreters han destacat que era “un dels principals referents de la literatura infantil i juvenil a casa nostra”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here