Grup 62 ha donat a conèixer les obres guanyadores dels Premis Literaris de Girona convocats per La Fundació Prudenci Bertrana.

Haurem d’esperar al 22 de setembre per llegir les obres guardonades dels Premis Literaris de Girona 2021, però l’editorial Grup 62 ja ha anunciat el noms de les obres guanyadores.

Tània Juste amb “Amor a l’art’ s’endú el  54è Premi Prudenci Bertrana de novel·la (dotat amb 30.000 euros) i s’ha imposat a les cent vint-i-quatre obres presentades.

“Amor a l’art” segons ha informat l’editorial és una novel·la sobre una dona que als anys setanta descobreix Valèria Sans, una pintora brillant i desconeguda de principis del segle xx a París, que representarà una reivindicació de la dona artista en el món de l’art i una gran motivació per a la seva trajectòria vital.

Tània Juste és autora de les novel·les “A flor de pell”, “L’hospital dels pobres” (Columna) , una novel·la coral ambientada en els primers anys del segle XX durant la construcció de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. La seva quarta novel·la “Temps de família” (Columna 2015

Susanna Rafart amb “D’una sola branca” ha guanyat el 44è Premi Miquel de Palol de poesia (dotat amb 2.400 euros). Es tracta d’un poemari que presenta el recorregut metafòric d’un caminant a través d’una natura boscosa i freda, presidida per la mort i pels records.

El  42è Premi Carles Rahola d’assaig (dotat amb 6.000 euros) ha estat per  Josep Vicent Boira i l’obra “La Via Augusta del segle XXI. El corredor Mediterrani contra l’Espanya radial” on ofereix un recorregut per la història de la Via Augusta, dona elements de debat i fa una aposta pel corredor mediterrani.

Finalment s’ha donat a conèixer la novel·la guanyadora del 36è Premi Ramon Muntaner de novel·la juvenil (dotat amb 6.000 euros). Pol Castellanos amb “L’assassina de Venècia” narra la història de la Carla, injustament acusada de diversos crims, i la seva fugida des de Venècia a través d’Europa amb el rerefons de la Primera Guerra Mundial.

La Nit Literària de la Fundació Prudenci Bertrana tindrà lloc el 21 de setembre a l’Auditori de Girona, i aquella mateixa jornada s’atorgaran també els premis CERVERÍ de lletra de cançó i LLETRA per a projectes digitals de literatura catalana.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here