Mercè Anguera i Jordi Folk guanyen el premi Joaquim Ruyra i el Josep M. Folch i Torres


El lliurament dels premis s’ha fet durant la celebració de la 61a Nit de Santa Llúcia. Les novel·les  ‘La princesa invisible’ i ‘Llibre d’encanteris de la vella Taràndula’  de Mercè Anguera i Jordi Folck han estat les guanyadores d’aquest any.

Mercè Anguera amb la novel·la La princesa invisible s’ha endut el premi Joaquim Ruyra dotat amb  9.000 €. Es tracta d’ una història protagonitzada per tres dones de tres generacions diferents, que s’enfronten a les situacions de la vida amb coratge, il·lusió i bon humor.

Mercè Anguera ha publicat entre d’altres llibres ;  Sóc molt Maria (Hospital de Sant Joan de Déu, 2002), Caga, tió! (Comte Kurt 2002), La història d’en Robert (Folch i Torres 2004) i el darrer títol de la sèrie Antibarbis, Quatre Gats (Atrapallibres 2009) .

Per la seva banda, Jordi Folk amb la novel·la Llibre d’encanteris de la vella Taràndula ha guanyat el  49è Premi Josep M. Folch i Torres, dotat amb 7.000 €.
Llibre d’Encanteris de la Vella Taràndula està protagonitzada per en Pere,un  noi  de nou anys. Folck voler fer un revisitació del personatge del Pere Sense Por  i també un homenatge a Tim Burton i al il·lustrador Edgard Gorey.

El jurat del llibre format per Sebastià Alzamora, Francesc Miralles, Ricard Ruiz, Marta Luna i Olga Federico, ha destacat la qualitat de la novel·la, un llibre crossover, per a joves però també per a adults.
Jordi Folk ha publicat entre d’altres títols 666 Calaixos (Barcanova), Un consomé de Contes (La Galera).