Material sensible_135X220Indiscutible el talent de Neil Gaiman i la seva capacitat per crear històries sorprenents.

L’autor entre d’altres de Coraline o El llibre del cementiri, inclou a Material sensible’, vint-i-cinc relats i dos poemes on destaquen els inèdits ‘Black Dog’ a més de l’homenatge pels cinquanta anys de Doctor Who amb ‘Las nada en punto’ i el relat. Gaiman també ens ofereix una visió molt particular de l’univers Sherlock Holmes al relat  ‘El caso de la muerte y la miel’.

L’editorial Salamandra publica ‘Material sensible’ on l’escriptor Neil Gaiman condensa bona part del seu unvers narratiu marcat per les històries de terror, fantasia i faules.

En el pròleg, l’autor assegura ‘existen ideas, imágenes o palabras que se abren como trampillas bajo nuestros pies y que nos expulsan de nuestra zona de confort, arrojándonos a lugares oscuros e inhóspitos. Cuando eso ocurre, descubrimos que el pasado no ha muerto y que en algún rincón de nuestros armarios y de nuestras mentes siempre ha habido monstruos agazapados entre las sombras, «igual que moho bajo los tablones del suelo o detrás del papel pintado.».

Les influències de Neil Gaiman sempre han estat els clàssics com Tolkien, C S Lewis i Chesterton. Des de ben petit tenia molt clar que volia ser escriptor
Neil Gaiman va debutar com a dibuixant de còmics l’any 1986 amb Dave McKean, gràcies a la novel·la gràfica: Violent Cases. Anys més tard crearia el personatge Sandman, que va protagonitzar unes 75 històries.
L’any 2002 publicaria Coraline, un dels seus grans èxits literaris, que va ser adaptat a la gran pantalla.
També ha escrit dos guions per la sèrie de televisió ‘Doctor Who’