El llibre publicat per l’editorial Galera obté a Itàlia el prestigiós guardó de la literatura infantil

El premi Strega distingeix obres per a nens majors de 6 anys i són els lectors d’una seixantena d’escoles de tot Itàlia qui decideix amb els seu vot l’obra guanyadora.

L’anunci del premi s’ha fet a Bolonya en el marc de la Fira del Llibre infantil i juvenil i la novel·la Hachiko. El gos que esperava, el Premi Strega infantil.

L’obra ha estat escollida entre més de 80 títols, que per segon any consecutiu,  un autor català aconsegueix aquest premi. David Cirici va ser el guanyador de l’any anterior amb ‘Molsa’.

La novel·la premiada va rebre l’any 2014 el premi Folch i Torres i va ser editada en català i castellà a la Galera. Ara premiada en la seva traducció a l’italià, de la mà de l’editorial Albe,

Sobre l’argument de la novel·la es basa en una història real que va succeir fa molts anys al Japó. El professor Ueno recull un cadell per a la seva filla. Aviat, la relació entre el professor i l’Hachiko, el gos, esdevé especial. Cada matí l’acompanya a l’estació i, cada tarda, espera el seu retorn a dos quarts de sis.  La relació entre el professor i el gos basada en la fidelitat centra l’argument de la novel·la.

La dotació del premi és de 5.000 euros per a l’autor i uns  2.000 euros per al traductor.