Amb l’estrena de la pel·lícula ‘El meu amic el gegant’ i noves reedicions de la seva obra demostren que la literatura de Roal Dahl continua encara vigent.

el meu amic gegant DahlRoald Dahl va néixer el 13 de setembre de 1916 a Llandaff, (Gal·les). Autor entre d’altres de ‘Charlie i la fàbrica de xocolata’, ‘Matilda‘ o ‘Històries imprevistes’ destaca per una obra adreçada al públic juvenil i adult on l’humor negre i la crítica social apareix en els seus relats força sovint potents i sorprenents.

Roald Dahl va morir a Oxford l’any 1990 deixant una obra que encara avui en dia aconsegueix captivar a lectors d’arreu del món en l’any del centenari del seu naixement.

El cinema ha adaptat bona part dels títols més importants de Roal Dahl com ‘Charlie i la fàbrica de xocolata’, ‘Matilda’ i ‘James i el préssec gegant’. Ara és Steven Spielberg qui aconsegueix portar al cinema l’obra ‘El meu amic gegant’ que Dahl va publicar l’any 1982 amb il·lustracions de Quentin Blake.

A ‘El meu amic gegant’explica la història de la Sofia, una nena que viu en un orfenat I una nit veu com un home molt alt que treu el cap per les finestres de les cases amb una trompeta que bufa perquè caigui una pols sobre els llits I que un bon dia es troba amb gegant. Es tracta de BFG, un gegant bo i vegetarià i se l’endú al País dels Gegants on allà hi vivien altres gegants que mengen carn i, si és possible, de nens. La nena convenç el gegant de fer alguna cosa per evitar aquesta carnisseria i van a veure la reina d’Anglaterra perquè els ajudi.

Mark Rylance, Ruby Barnhill, Rebecca Hall i Jemaine Clement formen part del repartiment de la pel·lícula que torna a rellançar l’obra de Roal Dahl.

Pel que fa a les novetats editorials, l’editorial Sembra Llibres també es vol sumar a la celebració del centenari del naixement de l’autor gal·lès amb la publicació de Els millors relats de Roald Dahl amb traducció de Ferran Ràfols. El llibre aplega una selecció de 13 relats imprescindibles adreçats al lector adult amb els ingredients que fan tan especial l’autor: humor, emoció, sarcasme i capacitat de meravella, sovint amb un punt fosc i macabre.