Les Cinquanta Ombres de Grey arrasen a la taquilla de cinema

L’adaptació de la novel·la d’E L. James suposa un nou rècord a Espanya amb una xifra de recaptació que supera els 7 milions d’euros en el primer cap de setmana d’estrena.
50 sombras de Grey
Malgrat les crítiques negatives, la poca química entre els actors principals Jamie Dornan i Dakota Johnson i ser una adaptació força descafeïnada respecte a l’obra original, la pel·lícula ha sumat diversos rècords arribant als 266 milions de recaptació si tenim en compte les taquilles en d’altres països, fet que converteix l’èxit inicial en un fenomen globalitzat.

Des de la seva publicació , la trilogia Cinquanta ombres d’en Grey ha obtingut un important èxit comercial i ha venut més de 100 milions d’exemplars, fet que va convertir a la seva autora es una de les 100 persones més influents de l’any segons la revista Time.
El motor de la història és la romàntica i sexual relació entre Anastàsia Steel, una estudiant universitària virginal i inexperta i Christian Grey un seductor empresari multimilionari de 27 anys aficionat a pràctiques sexuals sadomasoquistes de domini i submissió i que compta amb un passat fosc.

E L James ens proposa una història on costa de distingir qui és el dominat i el dominador en la relació. A més afegeix un punt de misteri en el personatge de Christian Grey que amaga una infància complicada que ha marcat el seu comportament i posteriors relacions.
Les claus de l’èxit poden ser diverses però la principal ha estat adequar el gènere eròtic al públic femení i afegir algunes dosis de romanticisme.
Un altre aspecte destacable sobre l’èxit de la trilogia ens arriba des de la xarxa i les importants vendes en el format e-book. Segurament l’anonimat que ens ofereix la compra per internet també ha pogut ajudar que alguns lectors finalment hagin decidit comprar i llegir una novel·la eròtica. Després, el boca orella ha fet la resta fins a convertir una novel·la eròtica en un bestseller i fer créixer  el nombre de novetats editorial amb obres pseudoeròtiques