L’autor debuta amb el seu primer àlbum il·lustrat ‘Un talp al meu jardí” (Baobab)

L’àlbum “Un talp al meu jardí” (Baobab) està protagonitzat per un talp que mostra als nens Quim i Pep missatges per respectar el medi ambient, la responsabilitat mediambiental, aprendre a tenir cura dels animals a més d’endinsar-nos als secrets que s’amaguen sota terra i no són visibles a simple vista.

El llibre convida a reflexionar i ser molt més curiós i compten amb un text del mateix Gironell i unes il·lustracions de Coaner Codina premiada amb diversos reconeixements nacionals i internacionals: els Premis Laus, l’Anuària Pro o l’Art Directors Club of Europe, de forma individual i col·lectiva.

El Felip és un talp que apareix al jardí de la casa de dos nens, en Quim i el seu germà petit, en Pep.

El talp els diu que fa molta estona que corria pels túnels i galeries que havia fet per sota terra i que no aconseguia trobar el camí cap a casa seva ja que tots els forats tenien alguna trampa. El Felip està molt trist i en Quim i en Pep el volen ajudar.

Però per a això hauran de baixar a sota terra. Al costat del talp, els dos germans viuran una aventura subterrània, descobriran tot un món i, quan tornin a pujar a la superfície, seran conscients de què hi ha sota els seus peus i com n’és d’important respectar-ho.

Amb una primera edició de 4.000 exemplars la història parteix d’un fet real que va viure l’escriptor quan al jardí de casa seva va aparèixer un talp. Li va posar un nom i cada nit li explicava un conte als seus fills abans d’anar-se’n a dormir. Llavors, Martí Gironell va proposar als seus fills que ajudessin al talp a buscar el seu cau. I com la imaginació és una eina molt poderosa va fer que els seus fills fossin els protagonistes i començarien una aventura subterrània que els permetria conèixer tota la vida que hi ha a sota dels nostres peus i que no ho veiem.

Per Gironell, el món subterrani cal mantenir-lo, respectar-lo per contribuir a l’equilibri entre les superfícies on vivim nosaltres i el món subterrani que hi ha sota els nostres peus.
El missatge que tothom té el seu lloc en aquest món i que s’ha de respectar i tenir cura del medi ambient.
Com en aquest llibre el talp Felip ens mostra el seu món, al final de la història ens convida a retallar una figura del talp i mostrar-li el nostre entorn.

L’any 2015 Martí Gironell ja va publicar el conte “El nen dibuixat” publicat a  La Galera, on reivindicava la tasca d’explicar i viure els contes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here