La gatera de Muriel Villanueva.

La gatera ha rebut el XXXI Premi Just M Casero de novel·la.

La llibreria 22 de Girona, capitanejada pel destacat llibreter Guillem Terribas, convoca cada any el Premi Just Casero de  Novel·la.
Aquest guardó literari desperta força interés entre la crítica especialitzada per la qualitat de les obres premiades.
Nascut fa 31 anys, el premi Just Casero  ret homenatge  al periodista fundador d’El Punt Diari i el lliurament del premi coincideix  cada any per les Fires de Sant Narcís

 

La gatera és la quarta novel·la de Muriel Villanueva  després de Mares, i si sortim de l’armari?, Jo toco i tu balles i Baracoa.
Es pot escriure una bona novel·la en menys de 150 pàgines?
Muriel Villanueva demostra que sí és possible  a La gatera.
Escrit com una mena de dietari, La gatera ens ofereix un a novel·la diferent i original en el seu plantejament.  Muriel ofereix al lector girs estilístics i un  llenguatge directe amb força referències musicals, literàries i cinematogràfiques. Villanueva experimenta i també juga amb el lector fins al final de la novel·la.

La protagonista de La gatera és la Raquel, una noia que ha heretat dos pisos simètrics a Barcelona . Un dels pisos dóna al carrer i l’altre, a un pati interior. La Raquel inicia una nova vida a la ciutat i es relaciona amb els nous veïns, entre ells l’Arnau, el nét de la veïna del cinquè i també amb el  Ricard, company de la universitat.

A més d’aquestes relacions hi apareixerà un gat taronja i la necessitat de construir una gatera entre els dos pisos perquè el gat pugui anar d’un pis a l’altre.

Passat i present, realitat i ficció, vida i mort  s’entrellacen formant una mateixa realitat, com la gatera que unirà els dos pisos al gat taronja.

Rafel Vallbona, Pep Bras, Fonalleras i Joan-Daniel Bezsonoff  són alguns dels destacats autors que han aconseguit guanyar el PREMI JUST CASERO.

L’any vinent segurament tornarem a descobrir una nova joia.