Guanyadors dels 5 exemplars d’El mercader de Coia Valls.

L’illa dels llibres ha sortejat 5 exemplars de la novel·la ‘El mercader de Coia Valls .

L’escriptora Coia Valls publica ‘El mercader’ (Ediciones B) una novel·la històrica ambientada a la Barcelona del segle XIV.

Per aconseguir un exemplar de la novel·la els lectors de L’illa dels llibres havien de respondre a la pregunta:

Quin personatge històric us hagués agradat ser i per què
?

 

Entre tots els participants s’han sortejat les 5 novel·les i els guanyadors són:

Mariluz Del Pino
Francesc Segarra
M Rosa Dachs
Joan Morcillo
Glòria Plana

 

 

Les respostes dels guanyadors:

Mariluz Del Pino:  m’hagués agradat ser Ramsés II. Perquè va ser un faraó molt savi iva fer molt mes gran el regne de Egipte

Francesca Segarra, m’hauria agradat ser Miquel Àngel, l’artista del Renaixement. La raó és molt senzilla, envejo el seu poder creatiu tant per la magnificència com per la bellesa de les seves obres en qualsevol dels camps que va treballar: l’arquitectura, l’escultura, la pintura…..

Joan Morcillo: m’hagués agradat ser Marco Polo per tenir l’impacte de conèixer noves cultures orientals sense els prejudicis o les nocions prèvies que en tenim avui. Poder sorprendre’s per les gesticulacions, les olors, les formes de sociabilitat, els utensilis característics de cada cultura.

Glòria Planas: M´hauria agradat ser Elisabeth I d´Anglaterra. No només per la dona poderosa que va ser, per derrotar l´exèrcit de Felip II i per la satisfacció de salvar el seu país d´una invasió, sinó també pel seu sentit de la llibertat, totalment contraposat a l´estretor de mires hispànica i catòlica. No obstant, sempre m´ha semblat que a nivell personal i íntim va ser força infeliç…potser (amb la meva perspectiva de dona del segle XXI), hauria aprofitat algunes oportunitats de ser més feliç!

M. Rosa Dachs  “La història no tant sols està escrita per tots aquells personatges que surten en els llibres de text, cal una visió molt més amplia de la història de la humanitat, tenir present i valorar totes aquelles persones anònimes que ens han antecedit, que amb la seva tasca silenciada, diària, amb els seus esforços, amb la seva lleialtat, han contribuït a l’evolució de la humanitat. No podem oblidar totes aquelles dones que han educat als seus fills, que els han transmès els valors de la vida, que els han ensenyat a comportar-se com a ciutadans, que els mostrat estimació cap a la seva nació i la defensa d’un estendard, mitjançant l’exemple dispensat. Dones que darrera d’hores de feina feixuga, han trobat el moment per embellir amb pinzelles policromàtiques el mon que heretaran els seus fills, i han contribuït deliberadament a millorar-lo, per oferir-los un futur més esperançador. Per això jo voldria fer un homenatge a totes aquelles dones, a totes aquelles mares que s’han esforçat a educar als seus fill i malgrat que no han passat a la història amb noms i cognoms que han restat en l’anonimat cal retre’ls un homenatge públic i si avui cada un de nosaltres podem gaudir de la nostra posició i benestar, és gràcies a totes elles. En conseqüència desitjaria engruixir aquesta llarga llista de dones”

Podeu llegir la resta de respostes rebudes en aquest enllaç:
https://www.illadelsllibres.com/index.php/2012/03/18/sortegem-5-novelles-del-mercader-de-coia-valls/