La facturació del Dia de Llibre i de la Rosa va suposar un 25% del que es va facturar el Sant Jordi de 2019.

En un comunicat la Cambra del Llibre ‘vol expresar també el seu reconeixement a la col·laboració, el comportament cívic i el respecte dels ciutadans a les mesures de seguretat i higiene adoptades per les llibreries, i que havien estat avalades pel Procicat.’.

Assenyalen que ‘Cada municipi va adaptar la protecció dels espais a la realitat de la seva trama urbana, demogràfica i de situació de salut, ja fos amb recintes perimetrals o zones tancades, amb registre i presa de temperatura, amb respecte per les distàncies de seguretat, control dels aforaments, neteja de mans i ús obligat de mascareta.’’

Com a dada sobre les vendes  asseguren durant el Dia del Llibre es va repetir una tendència que s’experimenta des de fa ja uns mesos a les llibreries, que és una recuperació de les vendes dels llibres de fons i que van conviure clarament amb les novetats editorials’.

Com és habitual per Sant Jordi, es va notar també una elevada proporció de les vendes de llibres en català. La Cambra valora com un èxit la convocatòria del 23 de juliol i estima que la facturació d’ahir equival al 25% del que es va facturar el Sant Jordi de 2019.

La Cambra del Llibre, institució que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la comunicació gràfica de Catalunya, agraeix també el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, de l’Ajuntament de Barcelona i també de la Federació i l’Associació de Municipis de Catalunya, així com de les institucions del sector, com la Federació Espanyola de Cambres del Llibre i de Cedro.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here