Dos trens de Ferrocarrils de la Generalitat han estan batejats amb els noms dels escriptors Josep Carné i Joan Perucho

L’acte ha coincidit amb la celebració del Dia del Llibre i de la Rosa

És habitual per Sant Jordi veure com FGC bateja els seus trens amb noms d’escriptors o escriptors amb l’objectiu de difondre la cultura i la literatura entre els clients. Enguany aquesta tradició s’ha traslladat al 23 de juliol el dia acordat per celebrar el Dia del Llibre i de la Rosa.

Durant l’acte de bateig, el conseller Damià Calvet i la consellera Mariàngela Vilallonga han llegit un fragment d’una obra de cadascun dels dos escriptors.

El conseller Calvet ha destacat que “la cultura i el transport públic són un binomi que funciona molt bé, ja que llibres i trens són una parella que ens fa ser un país més culte, més pròsper, en definitiva, un millor país”.  Per la seva banda la consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga ha assenyalat que “fa cinquanta anys que va morir Carner, i enguany commemorem aquest cinquantenari tan bé com és possible de fer-ho. Tan bé com és possible de celebrar el dia del llibre i la rosa tres mesos després de Sant Jordi. Però ho fem amb la voluntat de persistir, de perseverar, de poder sentir «la melodia del fulleig d’un llibre», com diu el poeta. I de poder sentir l’olor de «la rosa ardent»”.

En els darrers anys Ferrocarrils ha batejat els seus trens amb noms d’escriptores i escriptors, com els de Maria Aurèlia Campmany, Josep M. Espinàs, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Màrius Torres, Elvira Farreras, Carles Salmerón, Caterina Albert, Joaquim Carbó, Aurora i Prudenci Bertrana, Josep Palau i Fabré i Joanot Martorell.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here