238 Flares 238 Flares ×

L’objectiu d’aquest premi és normalitzar el gènere fantàstic en català

jordi de manuel
Els PREMI ICTINEU  vol premiar les millor publicacions en l’àmbit fantàstic  ja sigui ciència-ficció, fantasia o terror i que han estat editades l’any anterior.
Els VI Premis Ictineu 2014 es van lliurar a la sala d’actes de la Biblioteca  Tecla-Sala de l’Hospitalet de Llobregat el 22 de noviembre.

Jordi de Manuel ha rebut el premi Ictineu a la millor novel·la publicada amb ‘La decisió Manperel’.
La novel·la  arrenca del cas real protagonitzat pel matemàtic rus Grigori Perelman  que l’any 2006 va rebutar la medalla Fields i el milió de dòlars del premi amb argumentant que tenia molta feina.
la-decisio-de-manperelCom de joc de paraules el matemàtic Perelman es converteix en Manperel a la novel·la de Jordi de Manuel. Després de descobir un dels set enigmes del Mil·leni rep  la medalla Fields però ràpidament hi renuncia  i es trasllada amb la seva mare i el seu gos  a una remota illa àrtica.

Jordi de Manuel comentava a L’illa dels llibres que hi  descobriran els lectors a ‘La decisió de Manperel’ ‘Llegiran una història d’un home turmentat i obsedit per una idea científica que el persegueix i que decideix fugir a una petita illa àrtica amb la seva mare i el gos Grisha. A l’illa no hi viu gairebé ningú. Intento generar una atmòsfera: una cabana, pocs personatges i el paisatge de la tundra. Només hi viuen un grapat de persones i pastors de rens durant l’estiu. També hi ha un carter, Kiril Botonov, que al llarg de la novel·la adquireix rellevància.’

La publicació de ‘La decisió de Manperel’  per a Jordi de Manuel ha estat  ‘ un punt d’inflexió. Un retorn al gènere fantàstic i a la ciència-ficció que ara em venia de gust’’-

La novel·la ja vser guardonada amb el XXII Premi Pin i Soler  2013.