L’autor ja va ser finalista del premi en dues ocasions.

La nova edició del Premi Sant Jordi compta amb novetats destacades i durant els tres propers anys Enciclopèdia Catalana s’encarregarà de publicar l’obra guanyadora, després de guanyar el concurs per Òmnium Cultural per a la coedició del Premi Sant Jordi de novel·la.

La novela  segons ha destacat Jordi Cabré ‘Va sobre un joc de relats i es podria definir com un  thriller psicològic’.

Un escriptor entra en una llibreria i veu que hi ha publicat un llibre amb la seva foto i el seu nom en majúscules. Es tracta d’una autobiografia que ell no ha escrit  i que no sap qui l’ha fet.

Llegint l’autobiografia ‘ell no es reconeix i fins i tot el perjudica i es tracta d’un joc de relats  per esbrinar qui diu la veritat’’ ha destacat Cabré.

L’escriptor afirma  que és el millor que ha escrit fins ara, després de ser en dues ocasions finalista del premi, finalment l’ha guanyat amb ‘Digues un desig’, una novel·la sobre les mentides que ens diem per amagar la veritable identitat i sobre els límits que som capaços de creuar per seduir.

El guanyador d’aquesta edició rebrà directament 60.000 euros en concepte de dotació econòmica del guardó i, a banda, els diners generats en concepte de drets d’autor. D’aquesta manera, el Premi Sant Jordi esdevé el guardó més ben dotat de la literatura en llengua catalana.

El jurat del premi Sant Jordi 2018 ha estat format pels professors i especialistes en literatura catalana Maria Campillo i Ferran Gadea, la poeta i crítica Míriam Cano, la llibretera Fe Fernández i el crític i periodista literari David Guzman.

VÍCTOR GARCIA TUR, MAITE CARRANZA, CARLES REBASSA I NÚRIA FRANQUET, ELS ALTRES GUARDONATS DE LA NIT DE SANTA LLÚCIA

Víctor Garcia Tur ha rebut el 21è Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions per ‘El país dels cecs’. Una obra que abasta més de 400 anys des del primer conte que ens trasllada a la Xina del segle XVII fins al darrer, situat en un futur proper.

Víctor García Tur va rebre també el el 37è Premi Just M. Casero amb ’Els romanents o brevíssima relació d’heretges’. L’autor ja va guanyar el Premi Documenta amb un recull de contes, Twistanschauung (Empúries, 2009) i, amb la novel·la Els ocells (Empúries, 2016), va obtenir el Premi Marian Vayreda 2015.

El mallorquí Carles Rebassa s’endú el premi Carles Riba de poesia que enguany arriba a la 60a edició, amb l’obra Sons bruts, un llibre de sonets, iniciat el 2003 i acabat el 2018.

Maite Carranza ha guanyat el 45è Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil amb l’obra ‘L’alè del drac’. L’autora en el seu discurs ha volgut dedicar el guardó a “als meus companys d’escriptura, que habitualment treballen resignadament. I escriuen per joves i nens, perquè creuen que ells són el nostre futur.”

El 56è Premi Josep Ma. Folch i Torres de literatura infantil l’ha guanyat Núria Franquet amb l’obra ‘La Liang dins el quadre.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here