Les novel·les Canto jo i la muntanya balla d’Irene Solà, L’esperit del temps de Martí Domínguez, i Sis nits d’agost de Jordi Lara opten al guardó.

El Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any, és el guardó més ben dotat a obra publicada: 20.000 euros directes per l’autor i 5.000 més per a promoció.

De la preselecció de 12 obres publicades al llarg de 2019, un jurat independent i de prestigi format per Rosa Cabré Monné, Maria Dasca Batalla, Carme Gregori Soldevila, Xavier Pla Barbero i Oriol Izquierdo Llopis n’ha triat les 3 finalistes.

El Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any va néixer l’any 2017. D’aquesta manera, l’entitat donava vida a un nou guardó amb la voluntat i ambició d’igualar-se a altres premis similars de la literatura mundial, com el Premi Goncourt francès i l’anglès Booker, i amb l’objectiu de posar en valor les obres en llengua catalana, fomentar-ne la traducció i revitalitzar el sector.

El guanyador de la primera edició va ser Raül Garrigasait amb l’obra Els estranys i Aprendre a parlar amb les plantes de Marta Orriols va endur-se el premi en l’edició 2018.

El guanyador/a del guardó es donarà a conèixer el 30 de gener

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here