Per primera vegada representants del sector del llibre s’uneixen en una iniciativa solidària  sota el nom de GIREM FULL!, Llibres contra el càncer.

GIREM FULL! és un projecte en col·laboració amb l’Hospital Clínic de Barcelona, compromès a impulsar els primers assajos clínics d’immunoteràpia per al tractament del càncer a Catalunya.

Una recerca mèdica que actualment porta a terme l’equip d’investigació de l’ITC Clínic i que contempla la construcció de les instal·lacions d’una nova unitat d’immunoteràpia i dotar-la de l’equipament necessari. També realitzar dos assaigs clínics en mieloma múltiple i càncer de mama. Tot plegat té un cost de 3 milions d’euros.

COM COL·LABORAR AMB LES DONACIONS?
Per recaptar les donacions s’han establert diferents mecanismes com la venda de material solidari a través de les llibreries de Catalunya;  Punts de Llibres,  Cartells, o bosses.

També es podran fer contribucions de particulars o entitats a través del web www.giremfull.cat

GRAN JORNADA SOLIDÀRIA EL 23 DE MARÇ DE 2020

Girem full contempla una gran jornada solidària el 23 de març on es farà  una gran acció conjunta a tot Catalunya, implicant a totes les llibreries col·laboradores del projecte, amb la complicitat de les editorials, autors, traductors, il·lustradors… L’objectiu és generar visibilitat i incentivar les donacions a partir d’activitats culturals programades simultàniament per tot el territori català.

L’equip organitzador del projecte està format per professionals del món del llibre i del sector cultural. Provinents del món editorial, de la traducció, la distribució, del disseny gràfic, la comunicació, la il·lustració, etc., els seus recursos i les seves capacitats s’uneixen, de forma voluntària i altruista, amb l’objectiu d’impulsar econòmicament el tractament pioner de la immunoteràpia contra el càncer, ITC Clínic, i fer-lo arribar a la Sanitat Pública catalana.

DONACIONS PER UN TRACTAMENT PIONER CONTRA EL CÀNCER

El Dr. Josep Maria Campistol, director general de l’Hospital Clínic de Barcelona, ha explicat en roda de premsa celebrada a la  Fundació Tàpies, com la immunoteràpia, està revolucionant  el tractament del càncer i que consisteix bàsicament  en l’estimulació de les defenses naturals del cos  per tal de combatre la malaltia. La seva funció principal és dirigir el sistema immune de la persona contra les pròpies cèl·lules malignes.  Aquest tractament, un dels majors avenços  en teràpies oncològiques, s’oferirà dins el Sistema Sanitari Públic per a pacients pediàtrics i adults resistents a les teràpies convencionals.

EL SECTOR DEL LLIBRE IMPLICAT

L’ADAL, AELC, APPEC, Editors.cat, Escrivim, Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, Gremi de Llibreters de Catalunya, Llegir en català, Asterisc Agents,  Les Punxes i un gran nombre d’editorials i llibreries ja s’han afegit al projecte solidari.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here