L’escriptora ha rebut el El Vaixell de Vapor amb l’obra ‘Jo, en Watson i l’armari de la Jacqueline’ i David Nel·lo el premi de literatura juvenil Gran Angular, amb la novel·la ‘La segona vida del Marc’.

L’escriptora Gemma Lienas ha declarat: “Em fa moltíssima il·lusió haver guanyat el Premi Vaixell de Vapor. Primer, pel premi en ell mateix, pel reconeixement que té i per l’edició tan bonica en què es publica la història. I, a més, perquè aquest Vaixell de Vapor és gairebé com tornar a casa, una casa on fa moltíssims anys jo era la cap d’edicions.”

Sobre l’obra ‘Jo, en Watson i l’armari de la Jacqueline’, el jurat ha destacat que compta amb una trama argumental molt ben lligada i amena i que manté l’interès fins al final. És una novel·la que enganxa des del principi, tant el relat principal com les diverses trames.

Sinopsi
La Isolda ha trobat unes fotos antigues en un llibre d’aviació que li ha regalat el llibreter del barri. Són molt velles. En una hi apareixen dues nenes i, en l’altra, una senyora molt elegant amb un armari al darrere. Qui deuen ser, aquestes persones? Les fotos estan dedicades a una tal Carmeta, que sembla que no les va rebre mai.
La Isolda i el seu nou amic, en Watson, s’entesten a desxifrar el misteri de les fotografies per fer-les arribar al seu destinatari.

Durant la investigació, descobriran la història del barri i de les famílies que hi vivien, i també descobriran què hi pinta en tot això la misteriosa Jacqueline.

Per la seva banda, David Nel·lo ha rebut el Gran Angular de Literatura Juvenil amb ‘La segona vida del Marc’.

El jurat ha destacat en aquesta ocasió  la notable aproximació psicològica als personatges, per la seva gran solidesa literària i un argument que atrapa.

En rebre el guardó, l’autor ha recordat : “El primer llibre que vaig escriure, L’Albert i els menjabrossa, va guanyar el premi Vaixell de Vapor. Això va ser l’any 1994; ara que som l’any  2018, guanyo el premi Gran Angular. Tots dos premis estan convocats per l’editorial cruïlla. Entre l’un i l’altre han passat vint-i-quatre anys.’

L’escriptor ha destacat que ‘ Durant aquest temps, el món ha canviat molt, tot ha canviat. I jo, com un manobre de les lletres, he anat fent la meva feina; he après a escriure (o així ho espero) i he viscut totes les històries que m’he inventat amb una intensitat que de vegades gairebé es confonia amb el món real, el que m’envoltava, on queien imperis, queien torres, queien governs, i s’erigien noves potències, noves torres, noves maneres de fer.’’

Sinopsi
L’Abel és un jove que fa de cangur del Marc. Al principi tot va bé i els dos connecten de seguida. Però al cap de poc temps, el nen comença a parlar d’una suposada vida anterior i de la seva família «d’abans», quan vivia en un poble de la costa.
L’Abel, estranyat, ho explica a l’Aurora, la mare del Marc, però ella no hi dóna importància i ho atribueix al fet que el seu fill té molta imaginació.

L’Abel no queda tranquil, perquè el Marc li descriu detalladament la casa i el poble on vivia, els seus altres pares i avis, en diu els noms i assegura que ell es deia d’una altra manera… Però quan li parla d’uns fets tràgics que assegura que va viure, l’Abel s’obsessiona amb la història. El que no s’imagina és que aquella criatura a qui en principi havia de cuidar per guanyar una mica de calés el deixarà trasbalsat per sempre més.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here