Francesc Serés guardonat amb el II Premi Proa de Novel·la 2020

La novel·la guanyadora ‘La casa de foc’ ambientada a la vall de Ser surt a la venda l’11 de novembre

El Premi Proa arriba a la segona edició després de ser guardonat en la primera edició el periodista i escriptor Jordi Nopca amb l’obra La teva ombra.

En la segona edició s’han presentat 41 obres d’un premi que té com a objectiu impulsar l’excel·lència, la renovació i el reconeixement de la literatura catalana, com a continuació de la tasca editorial de Proa al llarg de les dècades.

Francesc Serés s’ha endut el guardó en la segona edició amb la novel·la ‘La casa de foc’, una història que arrenca el 2014 amb l’enterrament d’en Jordi de Can Sol, l’home al voltant del qual giren les vides de molts personatges del Sallent, un llogaret de la Garrotxa més feréstega. Set anys abans, un home jove acabat de separar-se, s’ha traslladat a Can Mau, una masia del Sallent. La casa és inhòspita i els veïns desconfiats, però ell ha decidit refer la seva vida en aquell lloc.

Francesc Serés ha destacat que el narrador de la novel·la arriba a Can Sol ”en plena crisi i  se sent com un nàufrag”. El personatge intentarà ”entendre el paisatge i la gent que hi viu, especialment la familia que viu a Can Sol”.

Serés ha confessat que ja coneixia el lloc on ha ambientat la novel·la i en certa manera es tracta d’un homenatge “una manera de tornar tot el que em va donar aquell lloc i com em va acollir”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here