El partit Comunista Xilè vol investigar la mort de Pablo Neruda.


El Partit Comunista de Xilè vol que s’obri una investigació formal sobre la mort del poeta i polític Pablo Neruda, qui oficialment va morir de càncer prostàtic dies després de cop contra Salvador Allèn en 1973.

El Partit Comunista Xilè sospita que al poeta no el va matar el càncer, sinó que la dictadura de Pinochet hi va tenir alguna cosa a veure i el van enverinar,
Per la seva banda  la Fundació Neruda, que custodia el seu llegat, asseguren que no hi ha evidències que permetin sospitar que la mort del Premi Nobel de literatura 1971 fos per raons no naturals.
No obstant això, Guillermo Teiller, president del Partit Comunista -del que Neruda era membre- ha reclamat  a un tribunal de Santiago que hi ha “un requeriment moral” per aclarir si el poeta va ser assassinat per silenciar les seves crítiques al naixent govern del General Augusto Pinochet.
El cas de la mort de Neruda serà processat per Mario Carrossa, el mateix jutge que porta  les  exhumacions  de Salvador Allende i altres 725 víctimes del règim militar les morts del qual segueixen sense resoldre’s

1 COMENTARI

Comments are closed.