La fira editorial optimista pel que fa a la dinamització del sector

Celebrat al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, Liber 2018 ha atret prop de 11.000 professionals, un 10% més que la passada edició organitzada per Fira de Barcelona. Entre ells destaquen els 550 compradors i prescriptors clau en la compra i distribució de llibres en mercats exteriors convidats directament per l’organització i per les entitats promotores, interessats a conèixer l’oferta dels 361 expositors participants.

El president de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE) i del comitè organitzador de Liber, Daniel Fernández, s’ha mostrat satisfet amb el desenvolupament del saló i amb l’increment d’assistents: “S’han confirmat les bones perspectives inicials: més visitants, més activitat, més optimisme. Aquests tres dies de fira tindran el seu efecte positiu en la xifra de resultats del sector, sobretot en l’apartat d’exportacions a l’Amèrica Llatina i EUA, dos mercats molt importants per a nosaltres”.

Fernández s’ha felicitat també per la notícia amb la qual començava aquest Liber -que va inaugurar el ministre de Cultura i Esport, José Guirao-: la possibilitat de rebaixar l’IVA dels llibres digitals, equiparant-lo al llibre imprès. “Esperem que aviat es pugui traslladar aquesta mesura que, sens dubte, servirà per fomentar la lectura”, ha subratllat.

Durant les jornades professionals s’han tractat temes com les tendències digitals a Europa i Amèrica Llatina, l’evolució dels audiollibres, els drets d’autor, les pensions dels escriptors, la traducció i correcció de textos, el préstec bibliotecari de llibres digitals, la influència de la pirateria, així com de millores en la comercialització i promoció de llibres.

També hi ha hagut espai per a la poesia, l’edició acadèmica, l’assaig, la il·lustració o l’adaptació d’obres literàries a la gran pantalla.
Liber té periodicitat anual i se celebra a Barcelona i Madrid de manera alterna, fet que ha volgut ressaltar Daniel Fernández: “la nostra fira és exemple d’harmonia i cooperació entre les dues ciutats, aplicant-se una saludable competència per millorar cada any, la qual cosa redunda en benefici del món del llibre”.

Promoguda per la FGEE, la Fira Internacional del Llibre, Liber, està patrocinada pel Ministerio de Cultura y Deporte, ICEX España Exportación e Inversiones, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, i el Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO). Col·laboren el Gremi d’Editors de Catalunya, Acción Cultural Española (AC/E) i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here