L’autor cubà rebrà el premi el 8 de novembre  durant la celebració del festival ‘Barcelona Novel·la Històrica’, que se celebrarà entre el 5 i l’10 de novembre.

Fotografia Iván Giménez

El Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino es concedeix en el marc del certamen literari Barcelona Novel·la Històrica, que aquest any arriba a la sisena edició. Anteriorment han rebut aquest premi els escriptors Lindsey Davis, Santiago Posteguillo, Simon Scarrow, Christian Jacq i Arturo Pérez-Reverte.

Leonardo Padura és conegut per les seves novel·les policíaques protagonitzades pel detectiu Mario Conde: Pasado perfecto, Vientos de cuaresma, Máscaras, Paisaje de otoño, Adiós, Hemingway, La neblina del ayer i La cola de la serpiente.

El veredicte del jurat destaca que les obres de l’autor “són novel·les escrites amb els recursos del gènere negre que esdevenen relats existencials, socials i, naturalment, històrics. De la mateixa manera que vam aprendre a conèixer la transició espanyola amb Pepe Carvalho i bona part de la història dels EEUU del segle XX amb Harry Conejo Angstrom de John Updike, la millor manera de passejar per la Cuba revolucionària és en companyia del gran Mario Conde.”

El jurat del sisè Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino compost pel periodista Òscar López, la novel·lista Care Santos, el periodista cultural Sergi Doria, l’escriptor Enric Calpena i el comissari de Barcelona Novel·la Històrica, Fèlix Riera, que fa de president del jurat.

Leonardo Padura ha estat reconegut amb el premi Princesa d’Astúries de les Lletres, Café Gijón, el Dashiell Hammett, el Premio de las Islas 2000 i el Brigada 21.

També és autor de La novela de mi vida, Herejes, , el llibre de relats Aquello estaba deseando ocurrir o El hombre que amaba a los perros. Aquesta última destaca per la reconstrucció del relat històric a l’entorn de la figura de Trotski i el seu assassí, Ramón Mercader.
Leonardo Padura rebrà el guardó el 8 de novembre en un acte al Saló de Cent  de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here