Vallverdú és el creador del personatge  Rovelló i compta amb una extensa obra que abraça narrativa, el teatre, l’assaig, la història i traduccions.

Amb la concessió de la Medalla d’Or a Josep Vallverdú, la Generalitat vol honorar una de les persones referents en el món de les lletres catalanes, autor d’una prolífica i diversificada obra, especialment de reconeguda trajectòria en la literatura infantil.

Vallverdú és narrador, poeta, dramaturg, lingüista, traductor i assagista, especialment destacat en el món de la literatura infantil.

La Medalla d’Or és la màxima distinció honorífica que atorga la Generalitat Un guardó que es va va crear el 1978 per distingir aquelles persones que hagin prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic

Nascut a Lleida l’any 1923, Josep Vallverdú és autor de 70 llibres de literatura infantil i juvenil; 70 de tot gènere (narrativa, dietaris, memòria, poesia) i 70 traduccions. Darrerament la seva producció és de poesia: De signe crancArgilaRonda de boiresA ull nu (tots 4 poemaris)  i Bestiolari I i II .

Ha estat guardonat amb el  Premi d’Honor de les Lletres Catalanes,  el Premi Ramon Fuster a la tasca pedagògica (1988), la Medalla d’Or de la Universitat de Lleida (2000), el Memorial Joan  XXIII (2011), el Premi Jaume Fuster de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (2012), i ha estat finalista del Premi Andersen.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here