Davant del brot de COVID-19 i les notícies sobre la seva incidència, es disparen les vendes de les dues novel·les a França i Itàlia

A França, un dels països afectat pel brot de coronavirus, l’editorial Gallimard  assenyala que les vendes de la novel·la ‘La pesta’ del premi nobel francès Albert Camus  ha registrat un  augment d’un 40%  de vendes en les darreres setmanes. Camus es va inspirar en l’epidèmia de còlera  a l’antiga colònia francesa d’Orà l’any 1849, malgrat estar ambientada al segle XX.

A Itàlia les vendes de ‘La pesta’ també han augmentat gràcies el brot de coronavirus i ja està entre els 10 títols més venuts. ‘Assaig sobre la ceguesa’ del també premi Nobel José Saramago ha augmentat les vendes un 180%.

A ‘Assaig sobre la ceguesa’ la població es queda cega a causa d’una epidèmia, excepte una dona. L’epidèmia no s’atura i els ulls de la dona veuran horroritzats un infern on centenars de cecs hauran de lluitar per sobreviure a qualsevol preu.

Sobre epidèmies trobem molts més exemples en la literatura ja siguin clàssics o bestsellers, com els de l’escriptor Robin Cook, que compta amb molts títols sobre aquests temes.

L’escriptora Empar Fernàndez publicava l’any 2018 la novel·la ‘La Epidemia de la Primavera’ coincidint amb el centenari d’una de les pitjors epidèmies de grip que va patir Europa on va morir més de 30 milions de persones.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here