El 29 d’agost l’editorial Anagrama publicarà la nova novel·la de l’autora de ‘Primavera, estiu, etcètera’ i ‘L’altra’.

De Marta Rojals només coneixem la seva literatura i els seus  articles. Poc donada als actes públics, rodes de premsa o entrevistes a ràdios i televisions, respon  a les preguntes dels periodistes  via correu electrònic.  Sobre aquesta decisió de no aparèixer públicament, l’autora assenyalava en una entrevista a L’Illa dels Llibres ”Els llibres van de llegir, no? Doncs com deia el savi: “no hace falta desir nada más”.”.

Amb dues novel·les ‘Primavera, estiu, etcètera’ i ‘L’altra’ (publicades a La Magrana) ha aconseguit consolidar-se com una de les autores revelació de l’actual literatura catalana.

Sobre l’èxit de la primera novel·la assegura Rojals a l’any 2012 a L’Illa dels Llibres ‘Estic convençuda que sense el suport dels blogaires, que van ser els primers a llegir-lo, fer-hi confiança i recomanar-lo, no seríem pas on som. En aquest país hi ha una barbaritat de blogs dedicats o relacionats amb la literatura, i que formen una xarxa molt potent. Els seus blogaires es fan uns farts de llegir, ja sigui per la seua professió, per la seua passió o per totes dues coses alhora, i elaboren unes ressenyes i unes crítiques serioses i treballadíssimes, que no es deuen fer en un parell d’hores, precisament’.

El seu primer èxit segons destacava Marta Rojals va ser ‘que acceptessin de publicar-la, cosa que deu passar a tothom qui hagi escrit una primera novel·la, tot el que ha vingut després ha sigut una sorpresa. I diria que ho he viscut com això, com un fet excepcional, una cosa estranya i molt bonica alhora.’

‘El cel no és per a tothom’, la tercera novel·la de Marta Rojals

El 29 d’agost l’editorial Anagrama publicarà la tercera novel·la de Marta Rojals, ‘El cel no és per a tothom’ on recrea segons el comunicat de l’editorial ‘quatre dècades d’aquest joc subtil de pesos i mesures que és la vida d’una família i els seus topants. Els esforços per obrir-se camí malgrat la malaltia d’un pare que sublima l’afició pels avions tot fent maquetes i els retrets d’una mare que només refrena la seva agror quan treballa a la perruqueria. Els afanys, els sacrificis i les traïcions dels tres fills per fer realitat els somnis d’arrelar, de volar, de fugir corrents’.

La novel·la arrenca l’any 2007  amb Pep Costa com a protagonista, sabent per experiència que les relacions entre germans són difícils d’explicar, ‘El cel no és per a tothom’ aprofundeix en les relacions que s’estableixen entre els germans, tot recorrent quatre dècades ‘Són quaranta anys, també, de canvis socials, polítics, econòmics i urbanístics d’un país el paisatge del qual –terra, mar i aire– es transforma davant dels ulls del lector com un diorama en moviment.’’.

El comunicat de l’editorial Anagrama destaca de l’autora, ‘la seva ambiciosa tercera novel·la que posseeix el geni de la llengua tant per a la descripció com per al diàleg, un talent innat per muntar eloqüents estructures narratives i una capacitat d’aprofundiment psicològic’’