El bufet giratori guanya el concurs guanya el concurs de relats col·lectius en línia La TRAMa

El TRAM i l’Autoritat de Transport Metropolità (ATM) han organitzat aquest certamen literari,  coincidint en el desè aniversari del TRAM.

trama

L’objectiu del concurs eraescriure diversos relats col·lectius en català inspirats en els trajectes en tramvia per aconseguir una narració coherent i literàriament interessant.
Unes 150 persones han participat en els 15 relats escrits que han comptat amb l’ajut dels Jordi Nopca, Llucia Ramis, Martín Piñol, Najat El Hachmi i Tina Vallès que s’han encarregat d’inicias els relats.

El concurs va començar el passat 6 de març i proposava la creació col·lectiva d’un relat en català, en el marc del 10è aniversari de TRAM. El relat guanyador d’aquesta edició ha estat El bufet giratori, coescrit per l’escriptor i crític literari Jordi Nopca i pels participants Kutsushita, Isabel Borràs Latre, Clio, Luloi, Himajina, Hati, Fernanding i Ferdinand.

relat bufet giratoriEl relat vencedor s’ha imposat a les narracions La germandat de la T-Mes, iniciat per Martin Piñol, i Una altra vida és possible, iniciat per de Najat  El Hachmi, per unes poques dècimes en la  puntuació.

Tots els membres de l’equip guanyador rebran una T-Trimestre de regal (targeta que permet viatjar amb tots els transports públics d’una zona durant tres mesos) valorada en 142 euros, així com descomptes en els cursos de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès (10% en els cursos virtuals o 5% en els cursos presencials). Tots els concursants rebran una subscripció durant un mes als continguts complets de la versió digital del diari Ara i una targeta T-10.

El jurat encarregat d’escollir la narració guanyadora ha estat format per Mireia Perelló, llibretera de La Impossible, Jordi Milian, responsable del web L’illa dels llibres i Bernat Puigtobella, editor del digital de cultura Núvol que han valorat  la cohesió del relat, la correcció lingüística, el compliment dels torns, l’originalitat, els recursos literaris la participació en el debat cooperatiu i el requisit bàsic que demana que el tramvia ha d’aparèixer en la narració.

Podeu llegir el relat guanyador i la resta en aquets enllaç

Fragment del relat guanyador:
Només agafo el tramvia per anar al dentista. Camino fins a la parada de Cornellà Centre, i baixo a Francesc Macià. La consulta del doctor Cutillas queda a uns cinc minuts de la plaça, en un carrer benestant i solitari. Divendres passat vaig desviar-me lleugerament de la ruta habitual, i això em va permetre conèixer una realitat insòlita. El cas és que poc abans d’arribar a la meva parada em vaig adonar que no m’havia rentat les dents, cosa que sempre faig rigorosament abans de trepitjar la consulta del dentista, i desconeixent com desconeixia la zona, em vaig trobar en la per a mi desagradable situació d’haver de preguntar a algun dels viatgers abstrets on hi havia una farmàcia. Just haig de passar pel davant d’una, em va respondre la senyora asseguda al meu costat. Baixàvem a la mateixa parada. Devia tenir uns 80 anys i amb cara d’intriga em va dir que la farmàcia estava al costat d’un restaurant ben estrany. No vaig ser a temps de reaccionar, ens vam aixecar, em va agafar de bracet i, en baixar, vam creuar el carrer.