‘Apories de la vida quotidiana’ i ‘Filosofia per trempar’ ens acosten a la filosofia  i reivindiquen el seu paper.

Merlí sèrie televisióNemrod Carrasco és la persona encarregada de l’assesorament filosòfic de la sèrie Merlí de Tv3.  Ara publica el llibre ‘Apories de la vida quotidiana’ (Angle editorial)

Apories de la vida quotidiana Nemrod CarrascoL’autor destaca que una aporia és un carreró sense sortida i ‘se’ns presenta quan voldríem continuar el nostre camí., però de sobte ens quedem sense rumb’ . Davant d’aquest fet podem tornar enrere per buscar el camí correcte o bé enfrontar-nos-hi i descobrir què hi amaga i per tant ens fa pensar.  Nemrod assegura  que ‘podem preguntar-nos, per què?, sense l’imperatiu de trobar una solució clara. No cal arribar a un lloc clar i definit, i menys si ha d’estar carregat de raons’. Assenyala que ‘l’exercici de qüestionar ja implica un lloc  en si mateix: les coses deixen de ser  el que eren un cop les posem  en dubte’.

Nemrod Carrasco formula tot un seguit de preguntes com Per què ens mirem tant al mirall?, Per què tenim por de la foscor?, Per què envegem als altres?, Per què ens espanta el caos? O , Per què ens hem de prendre la vida amb filosofia?. Mig centenar de preguntes que ens haurem formulat més d’una vegada i que l’autor ens ofereix la visió també de filòsofs i pensadors a l’apartat final de Companys de viatge.

‘Filosofia per trempar’

Filosodia per trempar Josep Ramon CasafontJosep Ramon Casafont publica ‘Filosofia per trempar’ (Columna) on també busca respostes a preguntes de la vida com Qui som?, o com ens relacionem? Divideix el llibre en sis parts on tracta qüestions com l’amistat, l’educació, els sentiments, la mort….
Al final de cada capítol s’inclouen converses de Whatsapp i la secció Sabies què?, que ens ajuda a comprendre els temes que es proposa a ‘Filosofia per trempar’

L’autor del llibre, Josep Ramon Casafont acaba destacant que ‘no deixis mai de fer-te preguntes, no deixis mai de filosofar’. Casafont assegura que ‘quan comences a qüestionar-se el món, unes preguntes en porten altres’, tot i que assenyala que ”potser no arribaràs mai a conclusions definitives’ perquè ‘les respostes són provisionals com la vida mateixa’.

Acostar la filosofia a tothom i fer-la fàcil per a tots els públics és també l’objectiu d’aquests llibres ‘Apories de la vida quotidiana’ (Angle editorial) i ‘Filosofia per trempar’ (Columna)