David Nel·lo i Pedro Riera reben el Premi EDEBÉ de Literatura Infantil i Juvenil

L’edició d’aquest any s’han presentat 350 obres.

David Nel.lo - Pedro Riera
David Nel·lo amb la novel·la La nova vida del senyor Rutin, ha rebut el premi a la categoria infantil.
El protagonista de la novel·la és Petrus Rutin, recepcionista d’un hotel a l’illa sueca de Gotland, intenta combatre la suposada monotonia de la seva vida per mitjà d’una estratègia molt peculiar. Els resultats, sorprenents i inesperats, alhora que divertits i tendres, ens faran reflexionar sobre on és la felicitat, així com sobre la força del llenguatge com a eina de comunicació.
El jurat ha decidit seleccionar La nova vida del senyor Rutin “per la qualitat de la caracterització dels personatges i de l’escenari, acompanyada d’una bona estructura narrativa, que fan de l’obra una història original i esbojarrada. L’interès del lector està assegurat”.

Pedro Riera ha rebut el premi EDEBÉ a la categoria juvenil amb  La tumba de Aurora K.
L’escriptor  que va viure de primera mà la postguerra de Bòsnia, ens planteja una novel·la en un país fictici però amb un conflicte molt real: l’enfrontament fratricida entre dues comunitats, urens contra tàvars, i de com malgrat el pas del temps i les distàncies geogràfiques, les ferides de la guerra costen de cicatritzar.
Pedro Riera ha comentat que és tracta d’una novel·la “plena d’intriga i misteri, que parla de com superar els odis entre dues comunitats que es van enfrontar trenta anys abans en una guerra civil”.

L’edició d’aquets any ha rebut   350 originals, procedents de tot l’Estat i de l’Amèrica Llatina. (Unes  154 obres en la modalitat infantil i 196 en la modalitat juvenil).
L’editorial Edebé manté la dotació econòmica total de 55.000 euros (30.000 euros per a l’obra juvenil i 25.000 euros per a l’obra infantil).

L’any 2013 els guanyador van ser  David Cirici, amb Molsa, i Pilar Molina, amb Tesa.